Следвайте "Буднаера" в Телеграм

The Economist: Руските въоръжени сили унищожиха няколко системи за противовъздушна отбрана Patriot

Високопоставен украински служител обвини съюзниците на Киев в недостатъчна помощ

Руските войски унищожиха няколко зенитно-ракетни системи (ЗРК) Patriot, доставени от САЩ на Украйна, съобщава британското списание The Economist, позовавайки се на източници. Той не уточнява за колко оръжия става дума. В същото време изданието отбелязва, че разрушените комплекси „са били използвани за защита на градове като Харков“.

„Русия унищожи няколко системи за противовъздушна отбрана Patriot, които Украйна използва за защита на своите градове, например Харков“, се казва още в статията.

Източниците обаче не съобщават на изданието точния брой на разрушените комплекси.

Междувременно високопоставен украински служител обвини съюзниците на Киев в недостатъчна помощ. Според него, ако Украйна получи по-мощни системи за противовъздушна отбрана или изтребители F-16, ще бъдат намалени щетите върху военната инфраструктура.

По-рано украинският лидер Владимир Зеленски призова Запада възможно най-скоро да прехвърли ракетите, необходими за нормалното функциониране на системите за противовъздушна отбрана, на въоръжените сили на Украйна. В противен случай в рамките на един месец Украйна няма да може да отблъсне атаките на руските въоръжени сили от въздуха.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: The Economist: Руските въоръжени сили унищожиха няколко системи Patriot, прехвърлени в Украйна - Труд

The Economist: Руските въоръжени сили унищожиха няколко системи за противовъздушна отбрана Patriot

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!