Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Арестуват и обвиняват Живко Коцев! Следващите в списъка са Бойко Рашков и Кокорчо

Би Нюз

Живко Коцев избяга в отпуска след мижавия протест днес в негова подкрепа. Има опасения, че главсекът на МВР може да се скрие и да избяга в съседна държава, за да се спаси временно от обвиненията, които му готвят. От друга страна, все по – притеснен трябва да е и Бойко Рашков, ако Стефан Димитров се окаже с лабилна психика, като на главния секретар на МВР, и пропее срещу него. Димитров бързо може да разкаже къде са отивали пачките от контрабандните цигари и кой колко е лапал от тях по веригата.

За никой от разследващите вече не е тайна, че Асен Василев е главата на октопода, а Бойко Рашков е шията – трансмисията между контрабандистите и държавните служители в схемата.

Парите в дома на Димитрови са предназначени за оборотни средства и подкупи на митничари и политици, а не за плащане на данъци при Румен Спецов.

Събраните факти по делото и приложените доказателстгва дадоха основание на съдия Тони Гетов от Софийски градски съд да заключи в събота, че прокуратурата трябва да прецизира процесуалното качество на Живко Коцев и от свидетел, той да стане обвиняем.
Прократурата вече е прецизирала фактите, агентите на контраразузнаването и антимафиотите дълго време са поставили контрабандистите „на контрол“, което неминуемо означава, че и самия Живко Коцев е бил следен и подслушван и данните от тази дейност са приложени към делото, пише Епицентър.

Коцев трябваше отдавна да е арестуван, ако имахме прокуратура на място, а не прокурватура, която обслужва властта, докато следва политическата конюктура.
Съдът направи обосновано предположение, че Петя Банкова, Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов – Паскал са били част от организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. А с всички тях главният секретар на МВР Живко Коцев е бил в близки отношения, многократно е сниман, а в показанията си разкрива, че често са си ходили на гости и са си резменяли подаръци.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Арестуват и обвиняват Живко Коцев! Следващите в списъка са Бойко Рашков и Кокорчо - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!