Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За сведение на “Академик” Денков колко закона нарушава приетият подкуп от Живко Коцев и защо той трябва да бъде уволнен дисциплинарно и арестуван!

Би Нюз

Как Продължаваме Промяната тъпче законите като досадна касова бележка от бакалията в задния джоб:

За сведение на Академик Денков, който демонстрира учудваща липса на компетентност и морален интегритет, оправдавайки поведението на главния секретар на МВР.
Явно за Продължаваме Промяната политиката и държавата е не кауза, граждански дълг и морална отговорност, а бизнес поприще за сделки и безогледно лично обогатяване, за което законите са досадна подробност.
Приемането от лица – контрабандисти или непознати, на публично или тайно място по личен повод на много скъп дар – швейцарски часовник марка HUBLOT на стойност 50 000 евро от най-висшия служител на МВР за премиера Денков е “куриозно” да се счита за проблем.

Ето точните думи на Денков пред БНТ за подарения много скъп часовник от контрабандистите на главния секретар:

“Между другото за мен беше действително куриозно да се казва, че има проблем с този часовник, който е даден на г-н Коцев, при положение, че действително часовникът се дава на публично място. Доколкото разбрах от г-н Коцев във връзка с някакъв личен празник. Може да си го питате него. Това става пред други хора, единият от които е г-жа Ангелкова“, каза Николай Денков.

Освен скаран с морала премиер, сме имали и крайно некомпетентен такъв, като повечето представители на ПП във властта, защото ето какво казват ДВА български закона и Етичния кодекс на МВР за действието на Живко Коцев да приеме този дар, дори от непознати, което е очевидна лъжа, дори на публично място и пред свидетел.
Човекът си го прави по този начин, защото не разбира какво върши, защото не познава законите, не е морално пригоден за службата и наглее като шефовете си Кирил Петков и Асен Василев. За тях доказано законите са жалка подробност за обикновените български граждани, които богопомазаните харвардски шарлатани тъпчат в малкия си джоб. Социопати без необходимата самооценка за вършените от тях деяния, цели и задачи с резултат личното им обогатяване за сметка на нас – глупците от обществото.
По всички цитирани по-долу закони наказанието на Живко Коцев е само едно – ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ и разследване от КОНПИ и прокуратурата за корупция и приемане на подкуп в особено големи размери (50 000 лева).

Закон за МВР

Чл. 203. (1) Тежки нарушения на служебната дисциплина, за които се налага дисциплинарно наказание „уволнение“, са:

  1. нарушаване на правилата за защита на класифицираната информация, довело до нерегламентиран достъп;
  2. превишаване на власт или използване на служебното положение за лична облага или за облага на трети лица;
  3. деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, уронващи престижа на службата;

Закон за противодействие на корупцията

Чл. 70. Конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективното изпълнение на правомощията или задълженията му по служба.

Чл. 71. Частен е всеки интерес, който води до облага от материален или нематериален характер за лице, заемащо публична длъжност, или за свързани с него лица, включително всяко поето задължение.

Чл. 72. Облага е всеки доход в пари, парични средства или в имущество, включително придобиване на дялове или акции, както и предоставяне, прехвърляне или отказ от права, получаване на стоки или услуги безплатно или на цени, по-ниски от пазарните, получаване на привилегия или почести, помощ, глас в полза на избор, подкрепа или влияние, предимство, получаване на или обещание за работа, длъжност, дар, награда или обещание за избягване на загуба, отговорност, санкция или друго неблагоприятно събитие.

Етичен кодекс на служителите на МВР

92а. По смисъла на този кодекс, корупционно поведение е:

искане или приемане за себе си или за другиго на облага, за да бъде извършено или да не бъде извършено действие по служба;

посредничене за получаване на другиго на облага, която не му се следва, за да бъде извършено или да не бъде извършено действие по служба;

възползване от служебното си положение за получаване за себе си или за другиго облага, която не се следва;

приемане на обещание за облага, за да бъде извършено или да не бъде извършено действие по служба;

приемане на облага или обещание за такава, за да упражни влияние при вземане на решение от друго длъжностно лице във връзка със службата му;

други действия, с които се цели получаването на облага и свързани с нарушаване на служебни задължения;

поставяне на държавния служител във финансова или друга зависимост, която би могла да повлияе на изпълнението на служебните му задължения;

Николай Бареков

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: За сведение на “Академик” Денков колко закона нарушава приетият подкуп от Живко Коцев и защо той трябва да бъде уволнен дисциплинарно и арестуван! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!