Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Арестуваха човека на Киро и Асен, и преди карал пиян, а е член на комисията по безопасност на движението!

Би Нюз

Върховна наглост и цинизъм от “Промяната”! 43-годишният общински съветник от ПП-ДБ-СС Благовест Георгиев причини катастрофа на столичните на ул. „Драган Цанков“ и ул. „Кирил Видински“ в София, след което избягал от местопроизшествието. Действието се развило снощи около 21:00 часа. Свидетели на случилото се последвали извършителя и подали сигнал в полицията. Екипът на МВР открил колата паркирана на ул. „Елин Пелин“. Водачът отказал проба за алкохол и наркотици, и бил задържан в 4-то РПУ, за което първи съобщиха колегите от агенция Пик. Благовест Георгиев е и член на Комисията по безопасност на движението – отказал тест за алкохол и наркотични вещества. Това е върховна наглост и цинизъм на гърба на столичани!

Благовест Георгиев  отказва да бъде тестван за алкохол и наркотици. „Обади се на някакъв телефон и така го посъветваха, да не дава тест“, разкриват пред ПИК очевидци. По закон, ако откаже тест за алкохол, книжката му се отнема за две години. Ако откаже тест и за наркотици, към наказанието се добавят още три.

Служители на МВР се притесняват да не би престъплението на Георгиев да бъде прикрито той да даде доброволно проба в някоя столична болница и резултатите да бъдат подменени, както се случвало често с „неслучайни нарушители“.

Познати на Георгиев разказват пред ПИК, че това не е първи случай, в който той отказва да бъде тестван за алкохол. През 2017 г. пък тестовете установяват, че Георгиев шофира с над 0,5 промила алкохол в кръвта, в следствие на което остава без книжка за почти година.

Проверка на полицията също показва, че той има и предишни нарушения. През 2007 отново отказал да бъде тестван, а през 2017 заради 0,8 промила алкохол в кръвта, му отнемат книжката за 8 месеца и му налагат глоба от 700 лв. Той е и член на комисията по безопасност на движението.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Арестуваха човека на Киро и Асен от среднощното меле в София! Общинският съветник от ПП и преди карал пиян, а е член на комисията по безопасност на движението! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!