Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доста неочаквано решение: Водещи световни дизайнери избраха най-красивата кола в света

Радослав Славчев, Fakti.bg

Най-добрият автомобил по отношение на дизайн или иначе казано най-красивата кола е избрана сред 70 автомобила от различни марки и модели. Първоначално професионалните дизайнери определят финалистите за наградата, а по-късно избират победителя.

Доста неочаквано решение: Водещи световни дизайнери избраха най-красивата кола в света - 2

Церемонията по награждаването се състоя на автомобилното изложение в Ню Йорк. И очаквано или пък не, Toyota Prius беше избрана за най-красивата кола в света. Заслужава да се отбележи, че Prius винаги се е характеризирал с нестандартен дизайн, а в новото поколение той вече може да се определи и като елегантен.

Доста неочаквано решение: Водещи световни дизайнери избраха най-красивата кола в света - 3

„Квадратната“ форма на второто поколение на модела е еволюирала, съчетавайки модерни и елегантни черти. Ще припомним, че преди това Toyota Prius беше обявена за най-добрата кола за годината в САЩ като част от конкурса "Северноамериканска кола на годината". Тогава експертите също отбелязаха яркия дизайн на хибрида.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Доста неочаквано решение: Водещи световни дизайнери избраха най-красивата кола в света ᐉ Новини от Fakti.bg - Авто | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!