Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Живко Коцев свидетелства срещу шефката на Митниците

Автор: Lupa.bg

Главният секретар на МВР Живко Коцев ще бъде разпитан като свидетел в съда срещу арестуваната шефка на агенция "Митници" Петя Банкова, научи Lupa.bg от отлично осведомени източници.  

Арестуваната шефка на Митниците Петя Банкова

Според непотвърдена информация той ще направи всичко, което поискат от него, за да не бъде проверяван. Говори се, че познава издирвания контрабандист Николай Николов - Паскала. Дали това е така, разследващите ще трябва да установят. При обиск в дома на Коцев са открити 150 000 евро с неясен произход, е поредната мълва за него. 

За проведените вчера обиски в дома на главния секретар на МВР от агенти на ДАНС разкри адвокатката на арестуваната шефка на митниците Петя Банкова - Аделина Натина разкри в интервю пред Нова тв, че служители на Антикорупционната комисия са споделили в неформални разговори с нея, че „днес е бил извършен обиск в дома на главния секретар“ и е възможно да бъде арестуван. Висшият полицай признава днес за претърсването, но опроверга да е намерена голяма сума пари в жилището му.

Вчера премиерът Николай Денков обяви, че главният секретар на МВР е бил притиснат да си тръгне, без обаче да уточни с какво. Акад. Денков също така обясни, че Коцев не е можел да работи с Калин Стоянов и че двамата били в конфликт. Според източници на Lupa.bg главният секретар се опитвал да измести вътрешния министър и да заеме неговото място. 

Вчера Софийската градска прокуратура привлече като обвиняеми за участие в организирана престъпна група директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова, соченият за контрабандист Никола Николов - Паскал и баща и син - Марин и Стефан Димитрови от Хасково. Бащата - Марин Димитров е бивш директор на Агенцията по рибарство и аквакултури.

Обвинението срещу тях е за участие в организирана престъпна група, съществувала от м. юни 2022 г. до 03.04.2024 г., като групата е създадена с користна цел и с цел да се извършват престъпления против митническото и акцизното законодателство, както и корупционни престъпления, посочват от СГП. Според събраните до момента доказателства в групата участва и лице, заемащо публична длъжност в Агенция „Митници“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Живко Коцев свидетелства срещу шефката на Митниците - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!