Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Трябва да напуснем Обединеното командване на НАТО“ – зам.- председателят на Националното събрание на Франция

„В мирно време трябва да напуснем Обединеното командване на НАТО, което е доста лесно за разбиране“. Това заяви зам.-председателят на френското Национално събрание (долната камара на парламента на Франция) Себастиен Шену.

„Ние самите трябва да поддържаме известна независимост по отношение на нашата национална отбрана. Имаме ядрени оръжия, това е невероятна възможност, имаме възпираща сила“, каза политикът.

Той обясни предложението си с аргумента, че Франция има ядрени оръжия за възпиране: „Не трябва да се поставяме под чадъра на нефренски сили. Имаме ядрени оръжия, имаме отбранителен капацитет, не можем да преговаряме за това с други.“

Чену нарече изключително безотговорна позицията на френския президент Еманюел Макрон, който обяви възможното пряко участие на френската армия във въоръжения конфликт в Украйна. Зам.-председателят на френското Национално събрание добави, че в момента дипломатическите възможности за разрешаване на украинската криза чрез преговори с Москва все още не са напълно изчерпани.

В отговор на идеята на Макрон да изпрати френски военни в Украйна, говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че подготовката вече е факт: „Има нова информация за подготовката на военен контингент от Париж, който да бъде изпратен в Украйна. За тази цел командването на Френския чуждестранен легион в началото на март е одобрило състава на батальонна тактическа група от около 1500 души. Очаква се през април групата да бъде приведена в състояние на пълна бойна готовност за бързо устремяване към украинския театър на военните действия“, каза дипломатът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: „Трябва да напуснем Обединеното командване на НАТО“ - зам.- председателят на Националното събрание на Франция

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!