Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слух обикаля МВР: Открили 150 000 евро при обиск в дома на Живко Коцев?

Подалият оставка главен секретар на МВР бил уличен във връзки с Паскал и Марин Димитров – Ярата

Главният секретар на МВР Живко Коцев, който вчера изненадващо подаде заявление за освобождаване от длъжност, е бил принуден да си тръгне по „собствено желание“ заради открит при обиск в дома му плик със 150 000 евро. Този упорит слух, който до този момент няма официално потвърждение, обикаля коридорите на СДВР.

От вчера Живко Коцев е в неизвестност, след като подаде оставката си, а премиерът в оставка Николай Денков обяви, че главният секретар на МВР е бил притиснат да си тръгне, без обаче да уточни с какво.

За проведените вчера обиски в дома и в кабинета на Живко Коцев от агенти на ДАНС също няма официално потвърждение, но адвокатката на арестуваната шефка на митниците Петя Банкова - Аделина Натина разкри в интервю пред БНТ, че служители на Антикорупционната комисия са споделили в неформални разговори с нея, че „днес е бил извършен обиск в дома на главния секретар“. Подобна теза разви и съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Полицейски източник Lupa.bg разказа, че тарашът в дома на Живко Коцев е бил извършен вчера рано сутринта и че от жилището на главния секретар на МВР е била иззета голяма сума пари, както и че са открити доказателства за негови контакти с „краля на контрабандата“ в България Николай Николов – Паскал и сподвижника му Марин Димитров - Ярата.

Коцев не е сред арестуваните и обвинените за членове на организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Задържани за 72 часа са Паскал, шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Марин Димитров – Ярата и неговия син.

Живко Коцев е главен секретар на МВР от септември 2023 г., като наследи на поста подалия оставка Петър Тодоров. Живко Коцев работи в системата на МВР от 1992 г. От 8 юни 2021 г. до 4 януари 2022 г. е директор на Главна дирекция "Национална полиция". На 4 януари 2022 г. заема поста заместник главен секретар на МВР.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Слух обикаля МВР: Открили 150 000 евро при обиск в дома на Живко Коцев? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!