Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Живко Коцев е защитен свидетел на Прокуратурата! Следващите обвиняеми са Асен Василев и Кирил Петков!

Би Нюз

Главсекът на МВР, който изчезна и се появи като зайчето от шапката на фокусника, има дебело корупционно досие в МВР още от 2008 година, когато е махнат като шеф на столичното 4 РПУ за корупция и изнасяне на информация. Това научи ексклузивно BNEWS от опитни прокурори.

При обиските на ДАНС в дома му са открити скъпи швейцарски часовници, подарък от обявения за общодържавно издирване митичен контрабандист Н. Николов – Паскал. Това го е заковало, защото трудно се обяснява пред КОНПИ.
Коцев работи под прякото ръководство на Генерал Атанасов и именно негови са схемите за контрабандните канали, които са открити в дома на арестуваната шефка на Митниците Петя Банкова.
Ето затова са били срещите на Живко Коцев със Сарафов, за да му се дадат гаранции от високо място, че няма да бъде арвстуван още вчера. Коцев може да бъде прибран на топло с белезници всеки момент на основата на сериозни доказателства, открити в дома му и показанията, дадени от самия него. Много е вероятно той да е върнат в МВР от прокурорите, за да бъде тяхно ухо за следващите схеми на Асен Василев и Кирил Петков, които неименуемо ще пробват по изборите.

Гей връзката в случая с Коцев не е била основна в това разследване, но за него се знае, че е с нетрадиционна сексуална ориентация. През дълга част от операцията за заснемани и записвани СРС-та, дори полицаите са оставили единия от заловените контрабандисти (Марин Димитров) да завърши рано сутринта дълъг разговор по мобилния телефон с майка си преди да го арестуват в популярен столичен хотел.

Шефката на Митниците от основен обект на раследването може да се превърне в субект на обвинението, ако реши да пропее за хора по-високо и от нея в йерархията. Бойко Рашков е централна фигура като подредник, но всички при него е изпипано юридически и той е недосегаем за ДАНС и КОНПИ. Каквито свидетелите – такива и обвиняемите. Баща и син Димитрови са хора на Паскал, а един от тях – бащата Марин е свидетелят, който преди 3 години разказа пред Бойко Рашков, че другият Бойко – Борисов го заплашил, че ще го направят на салам и децата му ще го изядат. Синът Стефан е основна фигура в каналите и връзка с шефката на Митниците.

Засега два броя обвинителни актове срещу Асен Василев и Кирил Петков са изготвени, но се чака конюктурна политическа воля за подписването им. Честно казано, Борисов ги държи на трупчета, както те мислеха да държат него.

Обвинението срещу Асен Василев е за безстопанственост спрямо агенциите, на която се води принципал – агенция Митници и НАП.
Има готово обвинение и за Кирил Петков – за заплаха и принуда с помощта на един от бодигардовете си на министъра на ЕУ Александър Йоловски.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САМО в BNEWS: Живко Коцев е защитен свидетел на Прокуратурата! Следващите обвиняеми са Асен Василев и Кирил Петков! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!