Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Една от рекламите ми докарва тежко разтрисане и желание да хвърля къч:

Liyana Pandelieva

Една от рекламите ми докарва тежко разтрисане и желание да хвърля къч:
"Много съм бърнаутна. Дай ми нещо да се фитна и аз!"
"С Омнибиотик стрес рипеър ще кикнеш стреса и ще се фитнеш отново!"
Дори рекламата за откровено говорене за вагиналната сухота не е толкова отвратителна!
Генерален проблем на изключителното моралното ни общество е това, че едно популярно лице рекламира една от формите на хазарт. За абсолютно всички други популярни личности, които правят същото, това никога не е проблем. Не е проблем и че отварянето на всеки информационен сайт се предхожда от покриването на целия екран с коя да е реклама за хазарт.
Същото това общество обаче не реагира и грам, че по всички медии, по всяко време се рекламират всевъзможни медикаменти без рецепти, като за деца те винаги вървят с думите, че са МНОГО ВКУСНИ и невероятно полезни.
Няма сила, която да удържи родител-маниак да храни детето по четири-пет пъти на ден с произволни добавки.
Нито един вносител няма интерес да се знае публично какви са обемите на продавани медикаменти на свръх грижовни родители, които не просто тъпчат децата с витамини с привлекателен вкус, хранителни добавки с вкус на друго нещо (и те никога не съдържат захар!), но и какъв е дълготрайният психологически ефект върху тези деца.
От най-ранна възраст малчуганите са възпитани, че ако нещо е хубаво на вкус, първо няма проблем да го приемат, второ - че е полезни и трето - непрекъснатото приемане на разни неща под формата на хапчета е cool. Именно хапчетата те правят здрав и непобедим! Някои от тези препарати вървят с подарък мечета, зайчета.
Току що пред очите ми изтече призива към деца: "Синкванон - пробиотик шампион." В ежедневието хлапето набива пакетирани храни, тъпче се с пици, но пробиотикът му е ТОП.
Една от новостите е продажбата на "живи витамини" - щото другите са умрели и стомахът и чревната флора стават гробище за мъртви витамини. И после нужникът се пълни с витаминозни трупчета! Ужас! А като приемате живи витамини, дори канализацията живва! Найс, а!
Днес влязох в аптека с рецепта, написана от лекар (ако не е антибиотик се пише на хартия), но явно влязох от погрешния вход. Изминах вътре разстояние колкото е половината площ на първия етаж на ЦУМ и наоколо бяха рафтове и рафтове с добавки за всяка част от тялото, за която можете да се сетите - остро зрение, гъвкави стави, за активно спортуващи, за приключили със спорта, за болки в петите, за гръбначния стълб, за пикочните канали...
Предлагат се "полезни" препарати за добро настроение, за емоционален баланс, за острота на ума, за обезболяване, за спокоен сън, за щастливо пробуждане. И всичко това, но умножено по пет - за деца.
Ако е говорим за лобита, това на вносителите на "вкусни" гадости е сред най-страшните. Забележете обаче, че никой не реагира на директното вмешателство в живота на всички деца и че зависи само от здравия разсъдък на родителите (и за късмет - финансова невъзможност) да не наливат ежедневно хлапетата с каквото им скимне и както им звучи "грижовно".
Та преди да се "фитнете", или да "фитнете" децата, помислете кога за последно спортувахте заедно, какъв спорт детето посещава редовно и целенасочено, колко често му взимате електронното устройство от ръцете.
Едно е сигурно: никой управляващ в България няма издигне глас срещу безобразието на безкрайните реклами на свободно продавани медикаменти!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!