Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СЛЕД МАЗНОТО ТУРСКО КАФЕ: Амнезията на Христо Иванов се обостря - вижте как си изми ръцете за Пеевски в сглобката

АВТОР:  ПИК

Амнезията, която е обхванала Христо Иванов в последните няколко дни, взе осезаемо да се обостря. След като забрави, че точно той е основният радетел за промените в Конституцията, с които сглобката "върза ръцете" на президента Румен Радев да се чуди и мае кой да избере за служебен премиер, съпредседателят на "Демократична България" днес се оплака от... самия себе си.
Не, няма грешка!

Първо малко предистория...

Няколко дни преди да разстрелят Алексей Петров, той споделя пред издателя на ПИК Недялко Недялков и пред още двама свидетели:

"Знаеш ли, ти май беше прав за тая коалиция. Нещата стават все по-извратени. Не го мислехме Пеевски да участва, той въобще не влизаше в уговорката. Трябваше да са само ГЕРБ, ПП и ДБ. И знаеш ли кой го докара? Не, не беше Бойко, а Христо Иванов. По негова идея е участието на ДПС и Пеевски. За да си подсигури Христо съдебната реформа и да си сложи свои хора в новия ВСС".

С днешна дата един от бащите на Конституцията побърза да се отрече от Пеевски.

"Това, което се случва в момента... Човекът, който без никакво съмнение оркестрира цялата тази кампания, без съмнение е г-н Пеевски. Той има всякакви качества, но чувството за мярка не е сред тях. Аз очаквам да се стигне доста далеч... Мисля, че е ясно, че е огромен проблем на всяко управление лице, санкционирано по "Магнитски" да смята, че по този начин може да действа... Да, ние сме били партньори в промените в Конституцията... Това, че Пеевски през ГЕРБ получи възможност да се опитва да се намесва в процеса на управление в държавата, беше проблем, който ние констатирахме през цялото време и се опитвахме да противодействаме", заяви по-рано днес в кулоарите на парламента съпредседателят на "Демократична България".

И какво излиза накрая? Христо се оплаква от самия себе си, но си измива ръцете с ГЕРБ.

Сега обаче Христо Иванов следва да отговори на въпроса фактът, че лидерът на ДПС е санкциониран по "Магнитски" чак сега ли започна да му пречи? И защо ли не му "извади очите", когато двамата писаха Конституцията, сърбайки мазно турско кафе в кабинета на Пеевски?!?

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: СЛЕД МАЗНОТО ТУРСКО КАФЕ: Амнезията на Христо Иванов се обостря - вижте как си изми ръцете с ГЕРБ, че сам вкара Пеевски в сглобката - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!