Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков за бодигарда си: Много исках да е шеф на щаба, защото знаех, че това, което се случи, ще се случи

Много исках да имаме честен човек шеф на щаба на изборите, защото знаех, че това, което се случи, ще се случи. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков. Коментара си той направи след изслушването в парламента на министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов относно Мартин Божанов-Нотариуса.

Ако нямаме честен човек за шеф на щаба на изборите, ще има безобразия на купуване на гласове, което се случи по време на местния вот, посочи съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

„Г-н Стоянов има само двама шефа. Единият се казва г-н Борисов, другият се казва г-н Пеевски“, каза Петков. Вътре в зала му казах, че съм готов да отида на полиграф с него и „заедно да поговорим откъде получаваме инструкции, кой му се обажда по време на нощите, как взима той решенията – дали ги взима сам, или двамата му шефа Борисов и Пеевски му дават всеки ден наставления какво да прави“, коментира Петков.

Според съпредседателя на ПГ на ПП-ДБ сме свидетели на започването на една от най-мръсните кампании, които България е имала. „Реално бухалките се извадиха отново. Вчерашния ден – арести на висши длъжностни лица в „Митници“ без яснота какво се случва, как се случва, никой не излиза да казва нищо. Днес изчезва главният секретар – никой не знае къде е, бил си подал оставката. Калин Стоянов излъга вътре, че в първия момент не знаел какво се случва с главния секретар, а информацията, която имаме, е, че вчера са претърсвали неговия офис“, добави Петков.

Днес станахме свидетели на едно грубо потъпкване на закона от министъра на вътрешните работи, заяви депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков. По думите му той е назначил Калин Стоянов за директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, докато е бил служебен министър. Депутатът каза, че е имал вяра в него, че той, като млад и енергичен човек, ще може да ръководи тази служба по силата на закона и се е надявал, че, след като е бил издигнат за министър, ще го прави и в това му качество. Днес съжалявам поведението му, защото очевидно той не познава правната уредба във връзка с класифицираната информация, която така се нарича, добави Рашков и обясни, че се казва „държавна тайна“ в Наказателно-процесуалния кодекс, но в момента не работят по този закон в парламента. Рашков каза, че Стоянов е отказал да отговори на въпрос, свързан с това дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил секретен сътрудник, или не. Попитан защо не иска да отговори на този въпрос, Рашков каза, че и той самият не може да обясни, защото неговото изложение не „почива“ върху правото. Относно подадената оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев, той каза, че са научили инцидентно за случилото се и не са говорили с него.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кирил Петков за бодигарда си: Много исках да е шеф на щаба, защото знаех, че това, което се случи, ще се случи - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!