Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кабинетът Главчев е новата Сглобка, но на мястото на ПП и ДБ влиза Радев

Би Нюз

Цинизмът на българските политици не новина, но всеки път стига нови висоти. Този път Борисов и Пеевски наредиха с Радев кабинет за Главчев, докато се правеха на ни чули, ни видели и мачкаха несретниците на съдбата от ПП и ДБ.

Но това е заслужен отговор на друг нечуван цинизъм. Преди точно три години кръга Капитал и Посолството наредиха втория служебен кабинет на Радев с министри Кирил Петков и Асен Василев, който буквално даде устремен старт на шеметните им кариери, които сега позорно пропадат. Всяко чудо за три дни. В българската политика – за три години.

За всички е ясно, че хората на Прокопиев прекалиха в лакомията си бяха изритани от статуквото, което им даде властта на тепсия, калкулирайки алчността им и ужасяващата липса на интелект и управленски капацитет. Именно те им изядоха главите.

Всички ресурсни министерства от понеделник ще са в подставени лица на техните несъюзници от НЕкоалицията – ГЕРБ и ДПС.
Скритите лимонки на ДПС и ГЕРБ остават. Освен обичайните заподозрени, изглежда на ГЕРБ и ДПС се е продал и министърът на транспорта Гвозейков. Това е голям удар за Кирил Петков и Денков, защото парадираха с единствения медицински хеликоптер, койтп още стои под ключ в хангара и дълго ще стои, защото е взет нефелен. Геоздейков се оказа стара калинка на ГЕРБ от РВД, а заради далаверата с хеликоптера вече е на къса каишка при Сарафов. Също като главният секретар на МВР, който ужким беше човек на Генерал Атанасов. Оказа се, че в два поредни дни – преди и в деня на оставката си Живко Коцев е бил на спявка в кабинета на и.ф. главния прокурор, където се е заседял доста дълго. Други продажни министри като некадърните Кирил Вътев и Зарица Динкова също драпат да останат на мекото си кресло, но целият бранш е настроен срещу тях. Те са ценни с качеството, че още могат да неутрализират Промяата да протестират срещу себе си и свои министри.

Най-много ГЕРБ и ДПС постлаха за оставането на Калин Стоянов, който е тяхна маша от първия миг на улицата и в изборните процеси. Във финансите честта да избира някоя от каките си в министерството за служебен министър ще има Влади Горанов, който Борисов отново припозна за член на партията след първите няколко седмици на шока с Магнитски. Двете партии ще бъдат щедри и към Радев и дори ще хранвт Копринката в устата със сребърна лъжица, за да мирясат, защото кабинетът може да се задържи, докато неутрализира напълно маскарада с Промяната. Радев ще е видимо доволен от Главчев след лъжите и клоунадата с Кирил Петков, които изтърпя от първия му ден като министър. Този път се търси улегнал чичка с малко шкембе, за разлика от лудостта на премиера Петков и харизматичния, колкото сушена скумрия сапунджия – химик Денков.

В България няма просто експерти и професионалисти из министерствата. Освен хилядите калинки, назначени на чисто партийни и шуробаджанашки принцип, има и стотици сериозни професионалисти, но те държат на кариерата си и стоят близо до стабилни партии във властта като ДПС и ГЕРБ и избягват партиите еднодневки като Продължаваме Промяната.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кабинетът Главчев е новата Сглобка, но на мястото на ПП и ДБ влиза Радев - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!