Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Арестуват Асен Василев за покровителството на контрабандата в Митниците

Би Нюз

Главата на мащабната схема за контрабанда и пране на пари е в Министерството на финансите. Операцията на ДАНС е билс пазена в тайна дори от МВР заради главния секретар Живко Коцев, пипало на ДСБ и ПП/ДБ.

През първия мандат на Промяната Асен Василев пуснал мащабната схема с конкурс за митничари в Хасково и Свиленград, на който мизата за назначаване стигнала от обичайните 50 хиляди евро до 350 хиляди. Слухове от Хасково свързват с митичния контрабандист Паскал, а връзката на Живко Коцев с хората на Паскал братята Стефан и Марин Димитрови направил Бойко Рашков. Именно Живко Коцев има да разказва най-много на прокурорите.
Василев назначил некадърната анализаторка от ДАНС за шеф на Митниците, за да бъде параван на схемите. За това и били описани и разказани – да не ги пипа, а не да се бори с тях.

Моментът за ареста на Василев е сега – преди да се е сдобил с депутатски имунитет, защото като министър няма такъв, а като депутат ще получи. Смешните 100 кила кокаин в Бургас били подхвърлени за заблуда. В същото време в Европа се залавят с тонове. Петя Банкова вече е арестувана и предстои да бъде обвинена.

В парламента отделни депутати вече поискаха ареста на зловещия джобен генерал Атанасов, който държи ключа към контрабандните канали в България.

Над Живко Коцев е генарал Атанасов, който от времето като шеф на контраразузнаването знае всичко за каналите с контрабанда и ги владее до съвършенство.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Арестуват Асен Василев за покровителството на контрабандата в Митниците - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!