Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Известен британски ютюбър уринира върху български паметник

Източник: YouTube

Британец, който има канал в YouTube с 4  милиона последователи, е публикувал видео от посещението си в България. Целта му е да покаже комунистическото минало на България, а крайната точна на пътуването му е Бузлуджа.

Каналът се казва Bald and Bankrupt („Плешив и банкрутирал“ – б.р.) и е посветен на пътувания по света. Британецът е започнал да снима от Индия, след като е обявил фалит в Обединеното кралство заради неуспешен бизнес проект, което (заедно с неговата обръсната глава) вдъхновява името на канала.

Видеото от България, публикувано на 1 април, започва с отпътуването му с влак от Букурещ за Русе. След това британецът се придвижва с кола към Бузлуджа, като по пътя забелязва паметник и спира да го снима. Британецът демонстрира добри познания на руски език и безпроблемно чете надписите на български език. Приближавайки го, той изразява надежда паметникът да е на Тодор Живков, но се оказва, че е на Тодор Петков, загинал през 1944 г., член на съпротивата срещу фашизма. Ютюбърът отбелязва, че загиналият е бил член на „партията“ и заявява, че това е подходящо място „да се облекчи“. След това застава до паметника и уринира.

Известен британски ютюбър уринира върху български паметник

Източник: YouTube

Британецът обикаля малки села по пътя си и разговаря с местните хора на руски език. Видеото му от България приключва с изкачване на Бузлуджа  и монолог пред монумента. Той обяснява, че паметникът е издигнат тук, а не в София, тъй като наблизо се намира историческият връх Шипка, където „руската и българската армии са победили веднъж завинаги османците, слагайки край на 500-годишна окупация“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Известен британски ютюбър уринира върху български паметник

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!