Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Пазарджик полицейските паркинги се задръстиха от колите на пияни и дрогирани шофьори

В Пазарджишка област вече няма къде да съхраняват отнетите коли на пияни и дрогирани шофьори. Почти е изчерпан капацитетът на служебните полицейски паркинги. Съвместно с финансовото министерство и с НАП се търси решение на проблема с конфискуваните коли.

За малко повече от половин година в Пазарджишко са конфискувани десетки коли на шофьори, заловени да карат с наркотици, или с алкохол над допустимата норма - 1,2 промила.

"До момента на територията на цялата област Пазарджик в поделенията на МВР има иззети 70 моторни превозни средства. Те се съхраняват в прилежащите територии на районните управления в областта", каза пред БНТ Мирослав Стоянов, говорител на полицията в Пазарджик.

КАТ-Пловдив вече няма къде да съхранява отнетите коли на пияни и дрогирани шофьори
Опасенията са, че съвсем скоро капацитетът на служебните полицейски паркинги в областта ще се изчерпа.

"Като се има в предвид, че на тези места се съхраняват не само иззети моторни превозни средства, които са собственост на водачи, употребили алкохол или наркотици, а и всякакви други моторни моторни превозни средства, които са иззети в хода на досъдебни производства, които са станали обект на престъпление или с тях е извършено престъпление и те са под разпореждане било то на прокуратурата или на съда", каза още Мирослав Стоянов.

"За периода 1 септември 2023 г. до 28 март 2024 г., от съдилищата в област Пазарджик в ТД на НАП - Пловдив са постъпили актове за отнети 20 моторни превозни средства. От тях 4 са включени в процедура за продажба. Основната причина да не се продават на публична продажба тези автомобили е тяхната възраст, всички са над 20 години", съобщиха от НАП.

От агенцията поясняват, че друга причина за липсата на интерес към тези автомобили е, че повечето са спрени от движение за срок от 6 месеца до 1 година. За съжаление обаче тази тежест остава валидна и за новите собственици, което рязко снижава интереса към търговете, организирани от НАП.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: В Пазарджик полицейските паркинги се задръстиха от колите на пияни и дрогирани шофьори - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!