Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Алчен Асен Василев отряза половин милион пенсионери от 2 килограма агнешко за Великден!

Ако зависи от Асен Василев – най-бедните ни пенсионери ще останат на пости и за Великден. Те няма да могат да си позволят 1-2 килца крехко агнешко по 35 лева килото.

Както знаете, в НС беше внесено предложение за еднократна помощ на пенсионерите с пенсия под 526 лева, в размер на 75 лева. Позицията на МФ под мое управление винаги е била да се дават трайни увеличения, а не еднократни помощи. Причината е доста проста, тя се вижда в динамиката напенсиите през последните 15 години. С тези зловещи думи Кокорчо отряза 2 килограма агнешко месо от трапезата на най-бедните пенсионери за Великден. Толкова може да се купи с тези 75 лева.

Това каза финансовият министър в оставка Асен Василев на извънреден брифинг, във връзка с предложението на ГЕРБ и ДПС пенсионерите с пенсии под прага ан бедността да вземат 75 лева добавка за Великден.

Даването на добавки предизборно, е изключително порочна практика. тя дели пенсионерите на групи. Ако един човек има 527 лева, той няма да получи добавка. Ако пенсията му е с 3 лева по ниска той ще получи 75 лева добавка. Пита се защо? С този риторичен въпрос изчерпа въпроса, но скоро той няма да е министър и друг ще взвме решението за радост на пенсионерите.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Алчен Асен Василев отряза половин милион пенсионери от 2 килограма агнешко за Великден! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!