Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българка от Разград стана кмет в Турция

Българка, родена в Разград, е новият кмет на 65-хилядният турски град Биледжик. Вече в 11 окръга от общо 81 има жени кметове, според неофициалните данни. 

Това се случва за пръв път в историята на Турция. Сред новоизбраните кметове е и родената в България Мелек Мъзрак Субашъ от НРП, която спечели вота за кмет на град Биледжик, пише БТА. 

Тя е родена в Разград, изселва се заедно със семейството си през 1989 г. в Турция. Завършва Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Досега е била заместник-кмет на Биледжик. Тя е една от най-популярните личности в социалните мрежи в Турция.

Причината - „приликата си с Денерис Таргериън от култовия телевизион сериал "Игра на тронове",

пише "Марица". Тя е на 36 години, омъжена и майка на едно дете. Мелек е родена през 1988 г в Разград, България. Тя е мигрирала в Турция с родителите си през 1989 г. Завършила е първоначалното и гимназиалното си образование в Биледжик. Сред това е продължила висшето си образование в София, специалност Архитектура.

След дипломирането си се завръща в Турция и работи като архитект. Тя е имала е собствен офис в продължение на 4 години, а след това е влязла в политиката.

През 2019 е избрана за заместник кмет на община Биледжик. По-късно е избрана и за председател на общинския съвет в района. Става популярна буквално за един ден, след снимка с кмета на Истанбул.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Българка от Разград стана кмет в Турция - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!