Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО! Андрей Гюров уличи Кирил Петков в поредната тлъстта, опашата и рогата лъжа

Подуправителят на БНБ и бивш депутат от ПП Андрей Гюров опроверга тази вечер лидера на ПП Кирил Петков, че е можел да стане служебен премиер и да не се стигне до конституционна криза. Това е поредната брутална лъжа на Петков, която бива разобличена публично, но вече от бивш негов съпартиец.

По този начин сутринта пред БНР Петков защити промените в конституцията, според които президентът може да избира служебен премиер между 10 длъжности. „Ако Димитър Главчев не беше приел, Андрей Гюров нямаше да откаже“, каза Петков.
Същото твърдение направи и кирчовата любима Лена ден по-рано по друго радио.

Нова тв цитира писмено обяснение на Андрей Гюров, според което той като подуправител на БНБ и шеф на управление „Емисионно“ е пряко ангажиран с влизането в Еврозоната. Втората причина, поради която, не може да стане служебен премиер, са Законът за БНБ и Етичният кодекс на ЕЦБ, които не допускат ръководител на централната банка да стане член на правителството. „Подробностите от разговора между мен и президента не са публични и не съм ги коментирал. Единствена позиция, която и към момента мога да споделя, е, че не съм дал съгласие за служебен премиер“, казва още подуправителят на БНБ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО! Андрей Гюров уличи Кирил Петков в поредната тлъстта и опашата лъжа - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!