Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Собственици на електромобили се оплакват от проблем за който не са били предупредени

По-бързото износване на гумите изглежда не е премислено от всички

Галин Ганев, Fakti.bg

Ускореното износване на гумите на електрическите превозни средства в сравнение с традиционните превозни средства с вътрешно горене води до недоволство сред собствениците на ЕПС, които често се чувстват недостатъчно информирани за тази разлика. Ашли Едгар, старши директор на отдела за сравнителен анализ на J.D. Power, предполага, че информирането на собствениците на електромобили за тези разлики в експлоатационните характеристики предоставя възможност на производителите на гуми и на автомобилните производители да преодолеят разликата в удовлетвореността.

Освен това повишеното износване на гумите на електромобилите допринася за по-високи емисии, които могат да създадат рискове за здравето като дихателни проблеми, увреждане на бъбреците и неврологични увреждания. Тъй като гумите на електромобилите се износват по-бързо, те отделят повече замърсители, което изостря екологичните проблеми, свързани с емисиите от автомобилите.

Решаването на този проблем представлява предизвикателство за автомобилната индустрия, тъй като целите за увеличаване на пробега и оптимизиране на износването на гумите често са в противоречие. Това предизвикателство става все по-неотложно, тъй като сегментът на електрическите превозни средства продължава да се разширява.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Собственици на електромобили се оплакват от проблем за който не са били предупредени ᐉ Новини от Fakti.bg - Технологии | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!