Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Има огромен шанс служебният кабинет на Главчев да бъде провален! Ето защо

Николай Бареков

Радев даде седмица на Главчев преди да върне кабинет и да му разпише указа за назначаването. В тази седмица Сглобката трябва да приеме закона за уреждане на съвместимостта на длъжността “служебен премиер” с длъжността на председател на Сметната палата. В тази седмица трябва да се произнесе и Европейската сметна палата за подобна абсурдна съвместимост. А Радев може да наложи вето на промените от парламента.
ПП и ДБ вече няма да бъдат колаборативни, след като прецакаха техния кандидат за премиер Андрей Гюров, а без тях ДПС и ГЕРБ нямат нужните 120 гласа и ще разчитат на помощ от приятеля Копейкин, Доларов и “Катето Евро”.
Както се вижда, прекалено много козове в ръцете на Радев и много неизвестни напред. Въпросът е защо Радев толкова лесно би станал част от сглобката ГЕРБ – ДПС и на каква цена би го направил. Въобще, ГЕРБ и ДПС са си отвратителна комбинация и те си го знаят отлично и вероятно сега вървят тежки разговори и срамни пазарлъци под масата, за които нищо няма да чуем до края на седмицата. Служебен кабинет с Главчев няма да има, ако Радев реши да ги прецака. Той има 100 начина да го направи. Ако мине кабинет – вероятно квотата на президента ще е минимум с 50% и Бойко и Пеевски ще трябва пак да се сработват с Копринката и паяжините, които е наплел по пътищата си.
След изборите се очертава нова Сглобка около ГЕРБ и ДПС, в която Кирчовците ще имат миниритарно участийце, ако не им бият шута с бърз разпад на групичката им от 30-35 човека. Тази нова Сглобка също ще изкара 8-10 месеца като старата и няма как да се случи без съдействието на президента.
Ще става все по-голяма отврат у нас, но ние гледаме към изборите в Щатите и развръзката в Украйна. Лятото ще е страшна жега там.
Българските политици са вписани в обедното меню на Тръмп и Путин. В България вече няма сериозни стратегически фактори с бизнеси и медиини империи зад гърба си. Всички мрежи са пред разпад, а стратегията е да живеят ден за ден. Сега най-големият бизнес са партиите и политиката и затова всички се бутат в парламента, но американците дебнат зорко за ограничаване на финансовите потоци. Не е пресилено да кажем, че българските политици живеят в нов ред от 2021 насам, когато свърши последната им голяма свинщина – дават им да крадат, колкото да преживеят и да не умрат от глад. Затова и дремят по цен ден с мисирките в парламента – там им излиза по-евтино.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Има огромен шанс служебният кабинет на Главчев да бъде провален! Ето защо - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!