Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Свиреп и решителен Пеевски подписа смъртната присъда: Парламентът е изчерпан! Без ГЕРБ – СДС не може да има правителство

Позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски, който изрита шумно Сглобката, след като ПП и ДБ извиха ръцете на Борисов да сдаде МВР и да остави Христо Иванов да назначи главен прокурор на мястото на верния Сарафов!

“Необходими са бързи предсрочни избори, за да продължим да работим за хората и България с ясно евроатлантическо мнозинство и правителство, обявява с апломб съпредседателят Пеевски.

ДПС подкрепи до последно усилията да бъде сформиран кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС в рамките на това Народно събрание, в името на стабилността и сигурността на хората и страната.

Участвахме в разговорите по споразумението там, където трябваше да бъдат договорени принципите за решенията, които се вземат с квалифицирано мнозинство. Текстовете бяха изработени съвместно от мен и Кирил Петков и получиха пълно съгласие от страна на ГЕРБ-СДС.

Днес научихме от изявлението на преговорния екип на ГЕРБ-СДС, че независимо от многото отстъпки в преговорите с ППДБ, те са продължили с условията и претенциите, които са несъразмерни на тежестта им в Парламента.

Затова ние от ДПС заявяваме, че няма да подкрепим правителство с втория мандат, излъчено от ПП-ДБ. Подобно правителство е невъзможно без ГЕРБ-СДС, а опитите да се сформира някакво аритметично мнозинство, включващо антиевропейски партии и конкретно “Възраждане” биха били абсолютно безпринципни.

Ако президентът Румен Радев прецени и връчи третия мандат на Движението за права и свободи, ние ще го върнем, защото не приемаме да се търси мнозинство с антинатовски и антиевропейски партии като “Възраждане”, с които сме идеологически и морално несъвместими.”

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Свиреп и решителен Пеевски подписа смъртната присъда: Парламентът е изчерпан! Без ГЕРБ - СДС не може да има правителство - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!