Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КРАЙ! Мария Габриел хърля мандата заради политически рекет! Сглобката падна

Сглобката в този си отвратителен вид умря. ГЕРБ и лично Мария Габриел обявиха, че хвърлят обратно мандата на Радев и искат нови избори!

Както BNEWS написахме исканията на ПП и ДБ ескалирали до това ГЕРБ да имат само още един министър, а Христо Иванов лично да избере главен прокурор. ГЕРБ изпаднали първо в шок, а после избухнали с яростна нетърпимост към ортаците си по неволя.

Мария Габриел утре ще пусне писмо до Президента, че отказва мандата на министър-председател. ГЕРБ нямало да преговарят за втория мандат, а искат избори. През последните дни наглите ПП и ДБ засипали преговарящите от името на Бойко Борисов с нови и нови условия, кое от кое все по-неизпълними.

“Последните 9 месеца видяхме, че важни реформи се случват с ГЕРБ. В името на това България да има правителство имаше разговори последните три дни. ГЕРБ отново отстъпи. В този момент вместо това да бъде оценено постъпи ново искане. Казваме „не“ на постоянните нови условия. Това изпълва групата на ГЕРБ с нетърпимост искането ни за споделена отговорност да бъде разбрано. Искам да изразя съжаление от създалата се ситуация, в която е видно, че бяха направени много отстъпки, но имаме солидна основа. За съжаление се очертава да се върнем на тях след избори. Трето, ще остана като вицепремиер и министър на външните работи, за да върша своята работа до ден последен на това правителство. Четвърто, в опцията за избори – кампанията ще зависи от нас. Дали ще се манипулира мнение, дали ще се играе със страхът, или ще има важен дебат или ще се отиде на преговори след избори.“ Това заяви Мария Габриел в компанията на дамите от ГЕРБ, които водеха преговорите.

Исканата смяна на Калин Стоянов в МВР обърнала каруцата

Колата се обърнала, когато от ПП и ДБ поискали трампа със смяната на верния МВР министър на Борисов и ДПС.

Като чули за министър Стоянов Бойко и Делян Пеевски грабнали бухалката и натрошили шахматната дъска пред алчните ПеПета, които объркали шахмата с Монополи.

ГЕРБ наистина били готови да се откажат от министерство на енергетиката и да оставят Тагарев.

“В момента, в който дадохме заявка, че можем да отстъпим за Министерство на отбраната и енергетиката, беше поискана смяна и в Министерство на вътрешните работи“. Тук вече се намесил решително Пеевски и той накарал ГЕРБ да разтурят Сглобката.

„Заявяваме ясно, че ГЕРБ няма да участва в преговори за втория мандат“, подчерта тя.

Попитана и за третия мандат, Габриел каза: „Отговорът е „Не“.

„Позицията на госпожа Габриел е 100% позицията на изпълнителната комисия на ГЕРБ и цялата парламентарна група. Много ясно заявихме, че ние повече в такива игри не желаем да участваме, не желаем да допринасяме повече за политическото разложение в България. Не искаме по никакъв начин повече да се злоупотребява най-вече с търпението, с желанието българските граждани да виждат проблемите си решавани, а не непрекъснато в подобен тип игри и спорове. Г-жа Габриел имаше изключително достойно европейско поведение, даде максимума от себе си. Успехите на това правителство се дължат в значителна степен на нейния труд, на нейните усилия, на всичко, което тя направи, тя защити достойно парламентарната група, направи всичко възможно, за да имаме правителство, ние също, добронамерено и добросъвестно, и повече няма да допуснем да бъдем използвани, притискани, непрекъснато да се сменят условията и правилата. Това, което казваме днес е много ясно, всичко свърши. След избори ще рестартираме, ще говорим, ще видим, искаме българските граждани да решат кой има тяхното доверие да управлява и да прави тези реформи, за които непрекъснато се говори“, заяви Деница Сачева – ПП ГЕРБ-СДС.

„С общи усилия успяхме да изработим едно добро споразумение, което да послужи за основа, при едни евентуални бъдещи преговори след избори. Не бяха напразни обаче изречените по наш адрес обидни епитети. Те много ясно показаха, че не успяхме да надскочим фразата „некоалиция, непартньори и неприятели“. Много ясно отразяват и какво всъщност е мнението на преговарящия екип с нас за самите нас. И че с това недоверие, което беше демонстрирано не можем да спечелим доверието нито на българските граждани, нито на чуждестранните ни партньори“ подчерта Рая Назарян, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„По отношение на това какво взриви преговорите – това, което доведе всъщност до този финал е на практика борбата на ПП-ДБ за власт и за постове. Искам и аз да отбележа, че ПГ на ГЕРБ-СДС стои твърдо зад Мария Габриел. Благодарим й за всички усилия, които тя положи, тя беше един изключителен вицепремиер и външен министър, стоим твърдо зад нея и ПГ на ГЕРБ счита, че този политически рекет, който беше упражнен спрямо нашата партия, нашите членове, симпатизанти, парламентарна група е крайно време да бъде преустановен“, каза Теменужка Петкова.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: КРАЙ! Мария Габриел хърля утре мандата заради политически рекет! Сглобката падна - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!