Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гръцки протестиращи спряха американски танкове „Ейбрамс“ на път за България


Източник: YouTube

В Гърция товарен влак, превозващ американски танкове „Ейбрамс“, беше засечен и спрян от членове на Комунистическата партия на Гърция (KKE) и нейната младежка организация KNE. Протестът блокира влака от пристанището на Александруполис до България, показва видео, публикувано от BulgarianMilitary.com.

Групата издигна лозунги: „Убийците да се приберат у дома“ и „Александруполис е пристанище на хората, а не крепост на империалистите!“. Протестиращ се качи на американски танк и написа на бронята му с червена боя: „убийци“.

Развявайки транспаранти и знамена, членовете на KKE и KNE смело застанаха пред спрелия влак и не му позволиха да продължи. Ставрос Базас, член на Тракийския регионален комитет на KKE, критикува превръщането на Александруполис в ключова база на НАТО.

„Използването на пристанището, железопътната инфраструктура от НАТО, които транспортират опасни военни материали до българската граница с множество камиони и влакове, е нещо, което категорично осъждаме“, заяви той. Базас осъди и решението на гръцкото правителство да предостави на Киев оръжейни системи, които са от решаващо значение за националната отбрана на страната.

Гърция, член на НАТО, беше една от първите, които изпратиха военна помощ на Украйна. „Гърция вече даде всичко, взе оръжия от националната си отбрана, особено на островите, за да подкрепи Украйна с отбранителни материали“, коментира olympia.gr по повод новината, че САЩ са поставили ултиматум на Атина да дари още оръжия на Киев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Гръцки протестиращи спряха американски танкове „Ейбрамс“ на път за България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!