Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин проговори и обяви, че всички терористи от Москва са заловени! Опитали да избягат в...

Руският президент Владимир Путин нарече „кървав атентат“ атаката в концертна зала край Москва, при която загинаха 115 души. В телевизионно обръщение той каза, че всички нападатели са били заловени и добави, че те са се опитали да избягат в Украйна. Президентът поднесе съболезнование на близките на жертвите и обяви утрешния 24 март за ден на национален траур, предаде АФП. По същество Путин намеси сериозно Украйна като съучастник във въпросния атентат.

Той нарече „кървав варварски терористичен атентат“ снощната атака в концертна зала край Москва, при която загинаха 143-ма души. Президентът поднесе съболезнование на близките на жертвите и обяви утрешния 24 март за ден на национален траур. Путин изнесе подробности около арестуваните.

„Те са се опитали да се скрият, движейки се към Украйна, където, по предварителни данни, за тях от украинска страна е подготвен прозорец за преход на държавната граница. Като цяло са задържани 11 души. Федералната служба са сигурност на Русия и другите правоохранителни органи работят за разкриване на всички способствали терористите: на тези, които са им осугирили транспорт, които са им осигурили изход от местопрестъплението, които са им подготвили тайници с оръжия и боеприпаси“, подчерта Путин.

Клонът на Ислямска държава в Афганистан пое отговорност за атентата дотук публично.

„Терористите, убийците, подчовеците, които нямат националност и не могат да имат, ги очаква една незавидна съдба – възмездие и забрава. Те нямат бъдеще“, каза още Путин.

„Вече е очевидно, че сме се сблъскали не просто с внимателно и цинично планирана терористична атака, а с подготвено и организирано масово убийство на мирни, беззащитни хора“, подчерта руският държавен глава. „Престъпниците хладнокръвно и целенасочено са искали да убиват и разстрелват от упор нашите граждани и нашите деца, точно както някога са правили нацистите в окупираните територии“, отбеляза той.

„Сега нашият общ дълг – на нашите бойни другари на фронта, на всички граждани на страната, е да бъдем заедно в един строй. Вярвам, че това ще бъде така. Защото никой и нищо не може да разклати нашата сплотеност и воля, нашата решителност и смелост, силата на единния народ на Русия. Никой няма да може да посее отровните семена на раздора, паниката и несъгласието в нашето многонационално общество“, продължи държавният глава.

„Що се отнася до разследването на това престъпление и резултатите от оперативно-издирвателните действия, в момента можем да кажем следното: и четиримата преки извършители на терористичната атака – всички, които стреляха и убиха хора, са открити и задържани. Те са се опитали да избягат и са се придвижвали към Украйна, където по предварителни данни от украинска страна е бил подготвен „прозорец“ за преминаването им през държавната граница“, каза още Путин, предаде БТА.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин проговори и обяви, че всички терористи от Москва са заловени! Опитали да избягат в Украйна (ВИДЕО) - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!