Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СГЛОБИХА ГИ? Пълна капитулация на ГЕРБ! Дават на ПП и Прокопиев главен прокурор и всички министри само срещу Габриел – премиер!?

Би Нюз

Предпоследно изглежда, че Бойко Борисов е клекнал за правителство на Сглобката и се е оставил да му извият ръцете. ГЕРБ задоволява егото на Габриел да стане министър – председател и взима само един министър, колкото да трудоустрои Росен Желязков, след като сдаде поста на генерал Наско за шеф на Парламента. По-добре плачещата Мара да бе хвърлила мандата и да се ходи на избори.

Къде излиза сметката?

Ето я другата гледна точка на ПП и ДБ. Какъв е бонусът за ГЕРБ, дава да се разбере Илиян Василев:

Новини от деня с коментар.
Шансовете за правителство леко се увеличиха. Зависи от възстановяване на връзката Денков – Габриел. ББ приема за Асен Василев, не вдига на Кирил. Без преки разговори с ББ нищо няма да стане. ГЕРБ ги устройва да контролират властта зад кадър, а да има някакви министри, които се правят на власт на светло. Зад кадър през Делян Добрев буквално за два дни извадиха България от еврозоната, особено като демонстрираха пълен контрол на НС.

  1. Отвориха пътя за харч на над 20 милиорда лева за абсолютно недоказан проект за АР1000. Хората питат не защо ГЕРБ ни закопава, а къде е министъра на енергетиката. Нали правителството е изпълнителната власт?
  2. Нареди на министъра на финансите да налее 1 милиарда лева във ФСЕС. Ако това не стане през преразпредление, става през дълг. Отново с голяма теза, че трябва да има буфер за да стабилизират енергетиката. Но нещата в енергетиката потъват – пари от ЕС не получихме, миньорите стачкуват защото целия план на преход – който беше априори невъзможен заради проспаното време от ГЕРБ след 2014 година. Тези пари трябват във фонда за да се налеят пари във ВЕИ – тата, най-големите проекти от коио са реализирани от политици от ГЕРБ и ДПС.
    3 Наля 800 милиона лева в БТГ, за да спасят ключовия играч Малинов от резонните упреци че нарочно е блокирал Вертикалния газов коридор – пътя към Украйна, за сметка на Пътя към Орбан.
    Както виждате ГЕРБ имат интерес да продължат да управляват зад кадър и имат интерес от правителство, дори повече отколкото от ППДБ. Които пък ако се съгласят да бъдат просто фасада ще пострадат драматично. Защото идват протести, които ГЕРБ ще форсират.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пълна капитулация на ГЕРБ! Дават на ПП и Прокопиев главен прокурор и всички министри само срещу Габриел - премиер!? - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!