Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Арестувани са 11 заподозрени, сред които 4-ма терористи, участвали в нападението в „Кросук Сити Хол“

Снимка: Телеграм

Единадесет заподозрени, сред които четирима терористи, участвали в  нападението в „Кросук Сити Хол“ край Москва, са задържани, обяви пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС. Четиримата са граждани на Таджикистан.

По-рано депутатът от Руската Дума Александър Хинштейн съобщи за двама арестувани: „По предварителна информация автомобилът „Рено“, в който са се возили заподозрените, е открит през нощта в района на село Хацун, Карачевски район, Брянска област“, написа депутатът Александър Хинштейн в канала си в Телеграм и публикува снимка от акцията.

Колата не е спряла след подаден сигнал на служителите на реда и се опитала да избяга. От кадри на охранителните камери, публикувани по-рано в руските медии, се вижда как заподозрените бягат от местопрестъплението с бяло „Рено“.

Арестувани са 11 заподозрени

По време на преследването е имало изстрели и колата се е обърнала. Един терорист е задържан на място, останалите избягали в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа е открит и задържан втори заподозрян. Издирването на останалите продължава. В операцията участват всички органи на реда.

В лекия автомобил „Рено“ са открити пистолет ПМ, пълнител за автомат АКМ и паспорти на граждани на Таджикистан, пише депутатът. Снимките, разпространени от охранителните камери пред концертния комплекс и от акцията по задържането, показват, че извършителите не са сменили автомобила, с който са избягали. Кадрите от видеонаблюденито също показват, че по време на атаката и бягството си те са без маски, не са скрили лицата си. Прави впечатление, че извършителите не са се крили и така значително са улеснили идентифицирането и задържнето им.

Междувременно пресслужбата на Следствения комитет на Русия съобщи, че броят на загиналите при терористичната атака е нараснал до 93 души. Според съобщението причините за смъртта са огнестрелни рани и отравяне с газове при пожара в залата.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Арестувани са 11 заподозрени, сред които 4-ма терористи, участвали в нападението в „Кросук Сити Хол“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!