Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зрител неутрализирал един от терористите в „Крокус Сити Хол“ и помогнал на десетки хора да избягат

Снимка: Телеграм

Един от зрителите на концерта в „Крокус Сити Хол“ край Москва помогнал на десетки хора да избягат, като неутрализирал един от терористите, твърдят очевидци.

В интервю за руския Телеграм канал „База“ 61-годишната Елена разказа, че отишла на концерта с дъщеря си и свой познат. Те седели в залата, когато започнала стрелбата. Според нея в началото много зрители взели стрелбата за фойерверки, но след това нейният познат казал, че е време да си тръгват.

„Много зрители се втурнаха към сцената, защото от тази страна имаше авариен изход“, каза тя. Малко по-късно обаче Елена забелязала, че един от терористите стои близо до сцената и стреля отблизо по всички, които бягат в тази посока.

„Всички се натискаха да минат по-бързо през сцената. Никой не разбра, че близо до сцената стои терорист“, си спомня жената.

Елена се скрила и започнала да чака. Когато стрелбата заглъхнала малко, жената видяла, че младеж скочил върху терориста, взел му автомата, съборил го и го ударил с приклада.

„Младият мъж скочи върху него. Не видях как скочи, видях само как вече му беше отнел автомата и го удари с приклада.“ Тя видяла убити хора близо до сцената. Елена казва, че благодарение на смелостта на мъжа няколко десетки души са успели да излязат от сградата.

Жената не знае дали мъжът е оцелял, тъй като след излизането й от залата там отново се чула стрелба: „Той просто ни даде възможност всички да излезем през сцената, през аварийния изход всички избягахме на улицата. Той спаси много хора. Не знам дали е още жив…“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Зрител неутрализирал един от терористите в „Крокус Сити Хол“ и помогнал на десетки хора да избягат

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!