Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПИК: Откраднатият джип на Миро и Лена купен на лизинг от фирма на бащата на Бориславова. Така спестили 15 бона (СНИМКИ)

АВТОР:  ПИК

Скъпарският джип "Тойота Рав4", с който напоследък се возят Мирослав Иванов и Лена Бориславова и който беше откраднат преди няколко нощи от дома им в столичния жк. "Лагера", не е бил тяхна собственост, установи проверка на ПИК.

Младото семейство се радваше на лукса на мощното возило от ноември миналата година. След като колата била открадната, Мирослав Иванов, който живее на семейна начала с Бориславова, подал жалба в столичната полиция. Смята се, че колата била задигната по метода "кийлес" - сигналът от ключа е бил прихванат с едната част на джаджа, а другата го е подала на автомобила, който се е отворил и запалил. Кражбата се разследва.

Оказа се, че джипът е собственост на бащата на Лена - Здравко Бориславов Ананиев. И по точно на фирмата му "МЛ-92" ЕООД. Колата е закупена на лизинг през фирмата, но се е използвала за личните нужди на семейството.

Закупуването на автомобил през фирма е честа практика. Бащата на Бориславова е крупен бизнесмен, фирмата му работи по ДДС и покупката на автомобила се вписва в разход на дружеството.

Както ПИК съобщи, в зависимост от екстрите подобен автомобил може да струва до 80 хиляди лева. Това прави около 16 хиляди лева под формата на ДДС, което ще се приспадне от ДДС-то за внасяне. Така семейството на Бориславова е спестило въпросната сума, която заради лизинга ще е разпръсната напред във времето.

Припомняме, че бащата на Лена - Здравко, е собственик на

2 фирми. Той развива бизнес за внос на медицински материали. Според данните в Търговския регистър една от фирмите му е отчела оборот от 902 000 лв. за 2021 г. и 1 322 000 за 2020.

Другият бизнес на бащата на Лена е локализиран в Софийския квартал Люлин и пак се занимава с търговия с медицинска техника и абонаментна поддръжка, както и други търговски дейности.

Най-вероятно джипът на Миро и Лена има пълна застраховка и при кражба би трябвало семейството да получат 80% от сумата, за която е застрахован. Това най-вероятно ще се случи след края на разследването за кражбата на автомобила.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САМО В ПИК! Откраднатият джип на Миро и Лена купен на лизинг от фирма на бащата на Бориславова. Така спестили 15 бона (СНИМКИ) - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!