Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Разжалваният прокурор Адалберт в схема за милиони с Мартин Нотариуса

Началникът на Софийската военно-окръжна прокуратура Адалберт Кръстев, срещу когото днес Борислав Сарафов внесе предложение до Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да бъде уволнен, е въртял рекетьорски схеми за милиони левове съвместно с  разстреляния брокер на влияние в съдебната система Мартин Божанов – Нотариуса.

Името на Адалберт Кръстев се завъртя като един от влиятелните магистрати в мрежата на влияние на Мартин Нотариуса още в дните след убийството на 51-годишния аферист. Тогава тръгна непотвърдена официално мълва, че магистратът е последния човек, с когото Божанов е водел разговор по телефона, преди наемен убиец да му пусне куршум в главата.

Източник на Lupa.bg от Върховна прокуратура, пожелал да остане анонимен, твърди, че предложението на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов за дисциплинарното уволнение на Адалберт Кръстев, не е свързано с официално изложените пред Висшия съдебен съвет мотиви, а заради постъпили данни за мащабна корупционна и рекетьорска схема, в която са участвали съвместно Мартин Нотариуса, адвокат В. А. и началникът на Военно-окръжната прокуратура в София.


Мартин Нотариуса разговарял по телефона с прокурора Адалберт Кръстев, преди да го гръмнат.

Твърди се, че Адалберт Кръстев и живеещата на семейни начала с него Марина Пламенова Иванова, доскоро заместник-началник на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“ към Военното министерство, са уреждали важни обществени поръчки за стотици милиони левове, свързани с ремонта, модернизацията и оборудването на летище „Граф Игнатиево“, обекти на военното летище „Крумово“ и авиобазата „Безмер“ съвместно с Мартин Божанов – Нотариуса. Застреляният аферист и приближения му адвокат В.  А. се явявали пред бизнесмени, участващи в търговете, с искане за плащане на комисионни за милиони левове.

Запознати с разследването на убийството на Божанов разказват, че сред версиите за убийството му е неизпълнен ангажимент на Мартин Нотариуса към братя от бившата групировка СИК, които още преди година броили тлъст подкуп, за да може свързана с тях фирма да усвои 15 милиона лева за модернизация на военно летище.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Разжалваният прокурор Адалберт в схема за милиони с Мартин Нотариуса - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!