Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тежък атентат в Москва със стотици жертви и ранени, дори Белият дом е ужасен!

Потресаващ терористичен акт в Москва! Не беше неочакван и може да даде нов ход на войната. Ръцете на Кремъл изглеждат развързани.

Поне петима терористи са открили огън по хората преди концерт на руската група „Пикник“ в концертната зала „Крокус сити хол“ в Подмосковието, предадоха световните агенции.
Съобщава се, че нападателите са били в камуфлажни униформи, че са стреляли с автомати, че са предизвикали и пожар в залата, намираща се в покрайнините на Москва в голям мол. Споменава се и за експлозия, предшествала стрелбата. Някои канали съобщават за 40 убити и над 100 ранени.

Световните агенции напомнят, че на 7-и март посолството на САЩ в Москва е предупредило за възможни атентати в руската столица.

Кадри във руски социални канали показват хора да се опитват да избягат от концертната зала. Чува се стрелба. На други кадри се виждат хора, които, както изглежда, лежат насред кръв извън концертната зала, но автентичността на кадрите не може да бъде потвърдена, предаде Ройтерс.

„Лента. ру“, като се позовава на канала в Телеграм „База“, съобщава за 40 убити и над 100 ранени. Ройтерс, като се позовава на РИА Новости, съобщава за изпратени 50 линейки към концертната зала.

Кадрите от стрелба в Москва са ужасяващи и тежки за гледане, заяви Белият дом, предаде Ройтерс. Този коментар дойде малко след като въоръжени мъже, облечени в камуфлажни дрехи, откриха огън с автоматично оръжие по време на концерт на руската рокгрупа „Пикник“ в концертната зала „Крокус сити хол“ в Подмосковието.

Според последни информации в руски медии нападателите са били най-малко петима. Съобщава се за между 14 и 40 убити и за между 35 и 100 ранени.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби заяви, че американското президентство е в мислите си със жертвите на „ужасяващата атака“. Той добави, че САЩ се опитват да получат повече информация по случая.

Броят на жертвите на нападението тази вечер срещу концертна зала в Подмосковието нарасна на 14 души, предаде Ройтерс, като се позовава на руски медии. По-рано руски медии съобщаваха за 12 убити и за 35 ранени. Според руската емисия на „Евронюз“, която се позовава на канали в „Телеграм“, убитите са дори 40, ранените най-малко 100. Световните агенции съобщават, че 100 души са изведени успешно през подземни помещения на залата, която се намира в мол.

Според постъпилите информации от агенция „Интерфакс“ между двама и петима души са открили огън по хората по време на руската група „Пикник“ в концертната зала „Крокус сити хол“ в Подмосковието. Съобщава се, че нападателите са били в камуфлажни униформи, че са стреляли с автомати, че са предизвикали и пожар в залата. Споменава се и за експлозия, предшествала стрелбата.

Има хора, които са блокирани на покрива на концертната зала. На място са пристигнали специални части от Националната гвардия на Русия, информира ТАСС. Линейките, дошли на място, са вече седемдесет.

 

 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: УЖАС! Тежък атентат в Москва със стотици жертви и ранени, дори Белият дом е ужасен! (ВИДЕА) - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!