Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ в контраатака: Не искаме Асен Василев за финансов министър

ГЕРБ вече няма да приеме Асен Василев за финансов министър. Това се заклеха Деница Сачева и Теменужка Петкова по Бтв и БНТ, които бяха част от преговорния екип за ротацията във властта.

Преди това Асен Василев нарече Габриел “красивото лице на мафията” и съобщи черната вест за Габриел, че няма да бъде подкрепена за премиер. Това е крах за амбициозната брюкселска снаха от село Хаджидимово.

„Учудена съм от начина, по който един човек може да лъже така – без да му мигне окото, заяви по адрес на Василев Сачева. Сега разбрах обаче какъв е истинският смисъл на този израз“, поясни тя и посочи, че Асен Василев и Мария Габриел не могат да се мерят нито като политици, нито като авторитети.

Дамската канонада срещу злощастния Кокорчо продължи и по друга национална телевизия.

„Това, което вчера г-н Василев изрече по адрес на Мария Габриел е недопустимо. Това е скандално. Със сигурност мога да кажа едно – Асен Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър. Никога повече той не бива и няма да получи подкрепата на политическа партия ГЕРБ. Няма как един мъж да нарече една дама, една жена, една майка – „красивото лице на мафията“, съжалявам, но това е човек с достойнство, с безупречна репутация, зам. председател на ЕНП, доскорошен комисар за България и да бъде наречен по този начин – това е недопустимо. Непростимо. Ние от ГЕРБ няма да допуснем този човек да фигурира по какъвто и да е било начин в кабинета.
Каквото и да направи като извинение, не би довело до нищо. Страшно сме възмутени от това цялата парламентарна група. Той не може да разчита на каквато и да е било подкрепа от ГЕРБ“, разкритикува Кокорчо и Теменужка Петкова.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ГЕРБ в контраатака: Не искаме Асен Василев за финансов министър - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!