Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германските деца „трябва да бъдат подготвени за война“ – министърът на образованието на Германия


Бетина Щарк-Ватцингер

Олаф Шолц пред Бундестага: Русия не е толкова силна, колкото си мислите

Германските ученици трябва да бъдат подготвени за война, за да „укрепим нашата устойчивост“, каза министърът на образованието на Германия.

Бетина Щарк-Ватцингер също предложи, без да дава повече подробности, ученията по гражданска отбрана да се провеждат в училищата като част от усилията да се помогне на младите да се справят през следващите години.

„Обществото като цяло трябва да се подготви добре за кризи, от пандемия през природни бедствия до война… гражданската отбрана е изключително важна и мястото й също е в училищата. Целта трябва да бъде да засилим нашата устойчивост“, каза тя в интервю за медийната група Funke.

Щарк-Вацингер заяви, че също така иска да види повече работа на терен от членове на Бундесвера, германската армия, за бъдат децата по-запознати с въоръжените сили.

„Мисля, че е важно да идват в училищата и да докладват какво прави Бундесверът за нашата сигурност“, каза тя.

Щефан Дюл, президент на Асоциацията на немските учители, коментира, че предложението на Щарк-Вацингер „има смисъл“: „Очаквам федералният министър сега да търси дискусии с министрите на образованието във федералните провинции“.

„Декларацията за намерение не е достатъчна – сега трябва да се преподават политически уроци за войната в Украйна и паневропейската, дори глобална заплаха“, каза Дюл.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Германските деца "трябва да бъдат подготвени за война" – министърът на образованието на Германия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!