Следвайте "Буднаера" в Телеграм

BNEWS: Борисов още в петък наредил на Велико Желев и олигарсите: Гответе се за избори!

Пътният олигарх и отскоро издател на малка жълта медия с център Варна и Халкидики Велико Желев е получил ясна позивна от Бойко Борисов още в петък: “Велико, гответе се за избори!“.

Желев е един от спонсорите и колекторите на гласове за ГЕРБ по време на избори. От години двамата с банкера Младен Михалев – Маджо отговарят за изборните резултати на ГЕРБ в определени региони и не разочароват.

Възможно е Борисов да е подал нареждането, само за да подплаши ПеПетата и да ги направи по-колаборативни. 100% някои от олигарсите около Бойко играят на 2-3 стана и са побързали да споделят нагласите на другите по веригата, което е било и цел на “Банкята”. Борисов играе не само с бухалката, но и със сложните фигури на шахматната дъска.

Това, което Борисов обяснил на тесния си кръг олигарси е, че не може да си позволи да руши баланса между Капитал и ДПС и двете лобита трябва да са наравно на софрата с по 1/3, за да контролира като балансьор “сиамските близнаци” Прокопиев и Пеевски. Сиамски близнаци, чието кръвообращение и хранителна връв минава през тялото на Борисов.

Според Борисов има пропаст между Кирил Петков и Иво Прокопиев и босът на Капитал също подкрепял елиминирането на ПеПетата от властта.

С новия проект “Ускорение” Прокопиев си подготвя наследник на ДБ и на компрометирания Христо Иванов, с което да продължи да участва в управлението в бъдеще.

Заради изборите в САЩ има прозорец на възможности и Борисов ги използва, за да пренареди схемите без да му се пречка Посолството.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САМО в BNEWS: Борисов още в петък наредил на Велико Желев и олигарсите: Гответе се за избори! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!