Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нотариуса и Недосегаемите. Списък с магистрати:

Dimitar Stoyanov, BIRD

Едно от шумните дела за източване на десетки милиони от ДДС, известно като “Недосегаемите”, отново стигна до условни присъди на първа инстанция. Но не за всички обвиняеми. Един от тях – Румен Лазаров, свързван с групата на убития Мартин Божанов – Нотариуса, се оказа по-недосегаем от другите. В “Списъка на Атанасов” за групата на Нотариуса се твърди, че той е платил 1 милион евро за своята недосегаемост. Именно по това дело в съдебна зала са четени СРС, в които се обсъжда как да се плати подкуп на бившия /главен/ прокурор Иван Гешев.


Част от страница от “Списъка на Атанасов” за групата на Нотариуса

За втори път “Недосегаемите” са осъдени на първа инстанция, пак с условни присъди. През октомври 2018 г. съдията Пламен Панайотов от Специализирания съд признава за виновни Божидар Лашков, Христо Петров и Даниел Бояджиев, Кирил Димитров, Цветан Колев и Павел Александров. Асен Дишов не дочаква присъдите, той умира преди края на процеса. Групата е обвинена за източване на ДДС.

Друг от задържаните по това производство, който обаче не беше обвинен – Васил Лазаров се размина за малко със смъртта, след като беше бит и рязан от наказателна бригада, но това е отделна история. Разследването срещу него е прекратено от бившият прокурор и днешен съдия в Административен Съд София-Град (АССГ) – Маргарита Немска.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Нотариуса и Недосегаемите - BIRD

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!