Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Четох че в Щатите вече са издадени одобрения и признати за “Био” - редица зеленчуци отгледани в разтвори, чрез така наречената “хидропоника”

Христо Христов

Четох че в Щатите вече са издадени одобрения и признати за “Био” - редица зеленчуци отгледани в разтвори, чрез така наречената “хидропоника”.
Отглеждането в разтвори отдавна е внедрено и у нас, но поне още не съм чул да се продават за “био”.
Там вече са “признати” за “Био”, защото не им се прилагало никакво изкуствено торене, а хранителните вещества (добити с естествени способи) се наливат направо в разтвора, в който растат. 

Наглед това е приемливо, много “щадящо” и много “зелено”… 
Но замислим ли се - осъзнаваме, че нещата само наглед са добре. Такъв зеленчук може и да изглежда много прилично, но няма как да достигне хранителната стойност на онези своя събратя - отгледани в истинска, жива почва, в която растението по естествен път добива всичко необходимо за него. 

Такъв зеленчук може дори да бъде “приучен” и да израсте по-едър, по-червен, по-кисел или дори да е с по-висока захарност…
Може от кръгъл да стане квадратен;
Може да няма “пъпки” или бодли;
Може да изглежда “свеж” със седмици…
Но такъв зеленчук няма да е бивал покрай хора с душа, а ще е “нарисуван”. “Сглобен” ще е от някакви “същности” за други - подобни на тях. 
Един домат да вземем или краставичка, репичка, цвекло, маруля… каквото си щете - ако е израсло в обичайната си среда;

Ако е отгледано от хора с душа - то ще носи техните “белези”.
Такова растение няма да е подобно на нарисуваните, които може и да запълнят стомах, но ще го напълнят като обем, а не като съдържание. 
Отгледаните по този начин растения са машиноподобни. На машината можеш да вмениш да работи, да пази… Машината може да БЪДЕ, но не може да изпитва ЛЮБОВ. 
А ако нещо не носи присъщото за света триединство на Материя, Дух и Душа, такова нещо не е пълно. Вижда се, има го, мести се или подлежи на преместване, но само в света, в който можеш да теглиш и да отчиташ… 

Същински важното обаче - не е видимо. Не се продава - купува - обменя, а се чувства и се предава по невидими пътища. Онези пътища, които не духа, а само душата познава. 
При възможност отглеждайте голямата част от своята храна от семка или просто познавайте онзи, от когото ще си я купите, но да е произведена от него самия. Така не просто ще сте сити, а повече… Така ще сте НАХРАНЕНИ. Ще сте приели не някаква “биомаса”, а необходимите за Вас вещества, които не само засищат, а позволяват да останете човек. Човек - не биологична единица, в каквито сме се почти напълно преобразили.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Четох че в Щатите вече са издадени одобрения и признати за “Био” - редица зеленчуци отгледани в разтвори, чрез така наречената “хидропоника”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!