Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Захарова: Великобритания да се обърне към Христо Грозев, за да намери изчезналата принцеса на Уелс

Великобритания открива бързо само "Новичок" и "дългата ръка на Москва", а вече два месеца не може да открие изчезналата принцеса на Уелс Кейт Мидълтън. 

Това написа в канала Telegram говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки ситуацията с изчезналата принцеса, предава ТАСС.

"По принцип в Лондон бързо се откриват само "Новичок" и "ръката на Москва". Това отнема два-три дни. Но всичко, което "не трябва да бъде намерено", го търсят много време", посочи дипломатът.

В тази връзка Захарова иронично посъветва Лондон да потърси помощ от българския разследващ журналист от Bellingcat Христо Грозев и шефката на Фонда за борба с корупцията Мария Певчих в търсене на изчезналата принцеса.

"Какво ли не са намирали на хиляди километри от Великобритания? Не им струва нищо да открият кралска особа точно под носа си. Мисля, че съдейки по сегашното темпо, ще го направят до събота. Може би и семейство Скрипал най-накрая ще бъдат намерени някъде около Кейт", иронично коментира официалният представител на руското дипломатическо ведомство.

Принцесата на Уелс претърпя коремна операция през януари. Липсата на новини за нея предизвика вълна от слухове във Великобритания. Те се засилиха, след като в края на февруари принцът на Уелс Уилям "по лични причини" отмени в последния момент участието си в панихида в памет на гръцкия крал Константин II, който му беше кръстник.

Слуховете за местонахождението на Мидълтън бяха подхранени от инцидента, когато дворецът Кенсингтън пусна снимка на принцесата, заобиколена от трите си деца, която, както се оказа, е била обработвана с фотошоп. Поради тази причина първата снимка на съпругата на принц Уилям за последните два месеца и половина беше оттеглена от водещи световни агенции като Ройтерс, АП, Гети и АФП, припомня ТАСС.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Захарова иронично: Лондон да помоли Христо Грозев да открие Кейт Мидълтън - ще им я намери до събота

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!