Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Френски офицер: Срещу руснаците сме армия от мажоретки

С изказването си, че „изпращането на войници в Украйна не трябва да се изключва“, Еманюел Макрон предизвика бурна реакция в Европа. Френски войници, интервюирани от вестник Marriane, споделят, че са били „поразени от гръм“. „Не трябва да правим грешка, изправени срещу руснаците, ние сме армия от мажоретки“, коментира висш офицер пред френския вестник, убеден, че изпращането на френски войски на украинския фронт е неразумно решение.

Позицията в Елисейския дворец е, че „президентът е искал да изпрати силен сигнал“ с „внимателно обмислени и премерени думи“.

Министерството на отбраната на Франция защити речта на държавния глава: „Ситуацията в Украйна е много тревожна и президентът призовава за действие.“

Макрон нарече Москва „противник“, но не я обяви за „враг“ по време на интервю за телевизионните канали France 2 и TF1 в четвъртък. Той отново отказа да изключи разполагането на НАТО в Украйна, повтаряйки, че Париж е готов да вземе всякакви „решения, необходими за предотвратяване на победата на Русия“. Той подчерта, че не вижда възможности за преговори с Кремъл в този момент.

„Абсолютно съм готов за дискусии по всяко време, но се нуждаем от някой искрен и ориентиран към мира, който да направи това“, каза Макрон. Той добави, че се надява да дойде времето да преговаря с руски президент, „който и да е той“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Френски офицер: Срещу руснаците сме армия от мажоретки

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!