Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доминик дьо Вилпен: Ако влезем в Украйна, можем да се сблъскаме с изтребители от Африка, Азия и Близкия Изток в подкрепа на Русия


Доминик дьо Вилпен

Изпращането на френски войски в Украйна може да доведе до това трети страни да помогнат на Русия, заяви бившият френски премиер Доминик дьо Вилпен в интервю за телевизионния канал LCI. Според него в зоната на конфликта могат да се появят изтребители от Африка, Азия и Близкия Изток, а Глобалният Юг ще иска да нанесе удар по Запада.

„Ако изпратим войски [в Украйна], не можем да бъдем сигурни дали други страни няма да влязат в конфликта на страната на Русия. Няма ли да се сблъскаме с африкански, азиатски и близкоизточни изтребители? Ще се присъединят ли към тях страни от Глобалния Юг, които също искат да уредят сметките си със Запада?“, попита политикът.

„Ако Западът, европейците, французите изпратят свои войници там, мислите ли, че солидарността ще играе на страната на Русия? Предполагам, че този въпрос трябва да бъде зададен. Във всеки случай нашите дипломати не са направили всичко необходимо, за да изолират Русия на международната арена. Ако Русия беше изолирана, щяхме да го видим. Мисля, че всъщност сме по-изолирани от Русия“, заключи Доминик дьо Вилпен.

„И друг тревожен въпрос е възможността да избухнат нови конфликти. Украйна е в опасна ситуация, но какво ще стане, ако се отвори друг фронт? В Газа и Близкия Изток вече се водят боеве, а ситуацията на Корейския полуостров и Африка остава напрегната. Тогава ще водим война на пет континента. Трябва да вземете предвид тази реалност – мирът не е трагедията на Украйна“, каза бившият френски премиер.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Доминик дьо Вилпен: Ако влезем в Украйна, можем да се сблъскаме с изтребители от Африка, Азия и Близкия Изток в подкрепа на Русия - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!