Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ще има Ала-Бала пак? Близката до Прокопиев "Алфа Рисърч" наду процентите на ППДБ за евровота

Иван Инджов: Ще има Ала-Бала пак

ПИК

Близката до ДБ и Иво Прокопиев агенция "Алфа Рисърч" наду процентите на ППДБ в последното си проучване, касаещо предстоящите евроизбори, видя ПИК. Преди седмица същата агенция разпространи изследване, според което при предсрочни парламентарни избори ГЕРБ ще победи ППДБ с 4,5% - 23,7% срещу 19,2%.

Новото им проучване касае обаче европейските избори, където процентите на коалицията ППДБ са надути още и според данните разликата е само 2,7% - 22,6% срещу 19,9%.

Изследването на близката до "Демократична България" агенция обаче не кореспондира по никакъв начин с анализите на политическите експерти у нас. Припомняме, че мнозина от тях смятат, че за ППДБ би било по-добре да има избори 2 в 1, тъй като ако само за европарламент, резултатите им биха слаби.

утвърденият математик проф. Михаил Константинов дори направи прогноза за разпределение на евродепутатските места. Според него "Възраждане" ще изпревари ППДБ и ще вкара 4 евродепутати, а Петков и компания - трима. ГЕРБ ще е с пет мандата в следващия европарламент според него.

Възниква и въпросът защо изследването излиза точно в дните, в които се водят преговорите за ротация. И дали то няма да се използва за удар по лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да склони на допълнителни компромиси.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Близката до Прокопиев Алфа Рисърч наду процентите на ППДБ за евровота - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!