Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Децата, завърнали се от Русия в Украйна, искат да се върнат в Русия – Украинският хелзинкски съюз


Иточник: "Киев 24"

Правителството: Няма проблем с мигрантите. Това са фалшиви новини от Кремъл

Украинските деца, завърнали се от Русия в Украйна, се стремят да се върнат в Русия. Това заяви в ефира на телевизионния канал “Киев 24“ изпълнителният директор на Украинския хелзинкски съюз за правата на човека Олександър Павличенко. Става въпрос за деца от домовете за сираци или лишени от родителски грижи в територии, които руските войски са взели под контрол.

„Те виждат по-добри условия там, виждат себе си по-реализирани там“, каза Павличенко.

Това е сериозен проблем, тъй като върнатите деца се нуждаят от постоянно внимание и помощ, за да се адаптират към живота в Украйна, според правозащитникът.

„Те трябва да бъдат включени в активния обществен живот, да им се дадат нови възможности и предимства, за да не искат да се връщат в Русия“, каза Павличенко.

Миналата година Международният наказателен съд издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин и руския омбудсман за защита на децата Мария Лвова-Белова по обвинения от Украйна, че Русия е отвлякла украински деца. Впоследствие се оказа, че братът на прокурора от Международния наказателен съд, издал заповедта за арест на Путин и Белова, е осъден педофил, който е освободен предсрочно от затвора във Великобритания.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Децата, завърнали се от Русия в Украйна, искат да се върнат в Русия - Украинският хелзинкски съюз

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!