Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Mрежа от НПО-та снабдява мегакорпорациите с мигранти, за да печелят от евтината работна ръка


Снимка: Департамент по вътрешна сигурност, САЩ

Защо никой не спира нелегалната имиграция? Имигрантите са нужни на големите мегакорпорации като евтина работна ръка. Схемата е подпомогната от неправителствени организации (НПО-та), които улесняват процеса.

В САЩ нелегалните имигранти получават работа чрез вратичка на федералното правителство, активирана от администрацията на Байдън. Те имат право да работят до 5 г., докато чакат да бъде решен техният случай.

Корпоративните интереси са дълбоко свързани с имиграцията чрез неправителствена организация, наречена Tent Partnership for Refugees. Тази неправителствена организация се състои от повече от 400 големи мултинационални компании, ангажирани с наемането на бежанци.

Пример за такова партньорство са мегакорпорации като RedRoof Inn, Royal Farms, Shopify, CSX, Delta Airlines, DoorDash, Etsy и дори Bloomberg.

Взаимоотношенията на неправителствената организация са по-дълбоки от връзки с мегакорпорациите и стигат всъщност чак до администрацията на Байдън.

През декември 2022 г. държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен подписа меморандум за разбирателство с Tent Partnership за „разширяване на икономическите възможности за бежанците“ в частния сектор.

Броят на нелегалните имигранти в САЩ достига 10 милиона. Неправителствената организация служи като разширение за мегакорпорациите, за да експлоатират евтината работна ръка. Данните показват съотношението между създадените нови работни места от 2018 г. насам, заети от чужденци и местни американци.

Mрежа от НПО-та снабдява мегакорпорациите с мигранти, за да печелят от евтината работна ръкаИзточник: ZeroHedge

Според Bloomberg, месопреработвателният завод Tyson Foods Inc. планира да наеме десетки хиляди мигранти чрез Tent Partnership. Tyson вече наема 42 000 мигранти сред своите 120 000 служители в САЩ.

„Бихме искали да наемем още 42 000, ако можем да ги намерим“, каза Гарет Долан, който ръководи усилията на Tyson за премахване на бариерите пред заетостта като имиграционния статут.

„Признаваме, че няма много хора, които да работят на такива работни места, които са американци“, каза Долан, добавяйки, че голяма част от новите служители „ще дойдат от бежанци и имигранти, така че сега стратегически обмисляме това“.

В допълнение към усилията да повлияят на изборите и преброяването чрез притока на мигранти, демократите и тяхната сенчеста мрежа от неправителствени организации изпомпват мигранти към мегакорпорации, което дава възможност на милиардерите да експлоатират евтината работна ръка, коментираZeroHedge.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Mрежа от НПО-та снабдява мегакорпорациите с мигранти, за да печелят от евтината работна ръка

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!