Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След тежките обиди Пеевски обърна гръб на Радев и срещата на майсторите на ъперкъта в свръхтежка категория пропадна

Снимка БНТ

Д-р Джевдет Чакъров, единият от двамата съпредседатели на партията, отсрами ДПС при президента на старта на големия мюсюлмански празник.
Диалогичният д-р Чакъров пожела стабилно управление между първите две партии, а Румен Радев сложи ДПС еднакво близо до ГЕРБ и до ПП/ДБ. ДПС даде любопитен нишан. Съпредседателят Джевдет Чакъров дипломатично намекна, че „винаги има възможност да се намери друга конфигурация“. Не е тайна, че ГЕРБ се озъртат за такава именно с ДПС, но след нови избори.

Преди седмици Делян Пеевски нарече безжалостно президента Мистър Кеш, а той му върна умело с Мистър Магнитски. Днес нямаше рунд на живо. Съпредседателят Пеевски пропусна да се качи на боксовия ринг на домакина Радев, вероятно воден от максимата, че в чуждо село и керемидите бият.

“Стоейки най-близо както до ГЕРБ-СДС, така и до ПП-ДБ, как преценявате шанса за постигане на споразумение и създаване на правителство с първия мандат и ако той не сполучи, виждате ли възможност в 49-ото НС да се търси друга управленска конфигурация?“, попита в началото държавният глава и подкани ДПС довечера за нова среща на празничната вечеря Ифтар заедно с Главния мюфтия на България.

„Вашата парламентарна група активно подкрепяше парламентарното мнозинство през последните 9 месеца, включително по най-важните решения, които взе 49-ото Народно събрание без обаче да бъде официално част от управлението. Това създаде и предпоставки за тълкувания, които се проектират и върху процеса на преговорите, които ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС водят, включително и на нюансите по темата за плаващите мнозинства“, каза още Радев.

Джевдет Чакъров, съпредседател на ДПС, отговори на президента:

„Държавата трябва да има стабилност и предвидимост. Позицията ни не се е променила да се намери отново формула за управление на страната в настоящия момент с оглед и на политическата ситуация в страната и на сложната геополитическа ситуация в международен аспект. Нашата подкрепа е била винаги предвидима и последователна. Да, ние сме подкрепяли това правителство основно по отношение на политиките, свързани с нашия европейски път и европейския хоризонт на страната ни, както и членството в НАТО. Посланието, което имаме от почетния ни председател и от нашата национална конференция, е, че в името на големите цели – Шенген, еврозона, трябва да обърнем внимание и на дневния ред на хората отгносно стандарта на живот и това, което е в страната. Добре е всички да бъдем отговорни на висотата на предизвикателствата, които стоят пред нас. Надяваме се основните субекти да намерят формулата. Ако не, винаги има възможност да се намери друга конфигурация, но като че ли тя ще бъде особено трудна.“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: След тежките обиди Пеевски обърна гръб на Радев и срещата на майсторите на ъперкъта в свръхтежка категория пропадна - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!