Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чехкиня е Мис Свят 2024

Кристина Пишкова е студентка по право и доброволка в Танзания

Увлича се по конна езда, свири на цигулка и флейта

Стана известна победителката в 71-вия конкурс за красота „Мис Свят“. Това е Кристина Пишкова от Чешката република. Тя сложи скъпоценната корона на първа красавица на 9 март в Мумбай, Индия, където беше финалът на битката между хубавиците от 114 държави. Първа нейна подгласничка е Ясмина Зайтун от Ливан.

Кристина е на 24 години и живее в Прага. Учи право и бизнес администрация в Карловия университет. Освен това е модел (неотдавна участва в Седмицата на модата в Париж) и доброволка в Африка, където помага на деца от бедни семейства. За голямо свое постижение смята откриването на училище по английски език в Танзания.

„Много съм благодарна за възможността да пътувам по света. Ако не бях станала модел, нямаше да имам шанса да видя целия свят. Обичам да ходя на нови места, да срещам удивителни хора и да правя невероятни неща“, казва Кристина.

Засега няма много информация за заниманията и личния живот на Мис Свят 2024, освен че владее английски, полски, словашки и немски език. Основала е фондация, която има за цел устойчиво развитие чрез образование. Свири на цигулка и флейта.

От социалните мрежи става ясно, че се увлича по конна езда, дефилира по подиумите, неведнъж е украсявала с присъствието си филмовия фестивал в Кан и като цяло води бляскав светски живот.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Чехкиня е Мис Свят 2024 - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!