Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Първата официална снимка на Кейт след операцията е манипулирана, световните агенции я изтриха


Снимка: X/Twitter/@KensingtonRoyal

Световните агенции Associated Press, Reuters и Getty Images предупредиха медиите да не използват първата официална снимка на Кейт Мидълтън, принцесата на Уелс, след коремната й операция преди два месеца, защото „изглежда, че източникът е манипулирал изображението“. А източникът е официалният акаунт на двойката – принц Уилям и Кейт – в социалната мрежа X/Twitter и в Instagram.

Снимката на 42-годишната принцеса с трите им деца беше публикувана за Деня на майката в Обединеното кралство. Надписът на оригиналната публикация в Instagram и X/Twitter, която остава активна, показва, че принц Уилям е заснел снимката, а дворецът Кенсингтън каза, че е направена „тази седмица“. Кейт не се е появявала публично отдавна, което породи различни спекулации каква може да е причината. Манипулираната снимка обаче само ги засили.

Първоначално беше взета от агенции като Associated Press и Getty Images, които предоставят изображения за ползване на уебсайтове и вестници.

Малко по-късно Associated Press издаде предупреждение, че при „по-внимателна проверка“ на изображението се установява, че е манипулирано и агенцията няма да го разпространява.

Getty Images предупреди новинарските издания да не използват снимката. Ройтерс също обяви, че я изтрива. Коментатори предположиха, че изглежда е направена с изкуствен интелект или на Фотошоп.

Подозренията за истинността на снимката се пораждат от липсващия сватбен пръстен на Кейт и позицията на ръката на принц Луи. Част от бордюра е замъглен и изглежда разместен, а тревата и дърветата са зелени, което е необичайно явление за края на английската зимата. Част от ръкава на жилетката на принцеса Шарлот също липсва, което предполага възможна употреба на изкуствен интелект за генериране на изображението.

На снимката Кейт, принцесата на Уелс, и принц Луис, принц Джордж и принцеса Шарлот греят с широки усмивки. Принцесата на Уелс е прегърнала децата си. Дворецът Кенсингтън все още не е направил коментар.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Първата официална снимка на Кейт след операцията е манипулирана, световните агенции я изтриха

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!