Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПП и ДБ договорили с ГЕРБ нова Сглобка от 9 месеца само с 3-4 смени на министри! Асен Василев е бетон!

Не е хубаво. Но е готово! Почти. Или поне ще бъде до полунощ.

Смени на министри поголовно няма да има, а Сглобката ще остане некоалиция само с подписан меморандум за срок от 9 месеца до Нова година, научи BNEWS от вътрешни източници. Преговорите си вървят, но параметрите са договорени предварително и ще завършат преди консултациите утре сутрин при президента. Може би до часове ще чуем заветното “Сгодихме се!” от филма Опасен чар с Тошко Колев и ще гледаме познатата венчална конфигурация роднина – шуробаджанак – милиционер.

Денков няма да е външен министър, нито Мария Габриел, а сегашен посланик на България в европейска държава.
За срока на некоалицията потвърди и Атанас Славов – министър одобрен от Борисов и Пеевски от квотата на ДСБ и ДБ на Христо Иванов.

Министрите на ГЕРБ, освен премиера Габриел, ще са най-много 3-ма или 4-ма. Още първият мандат ще бъде изпълнен.

Страстите през последните дни са охладени от големия презокеански брат и не се очакват големи шумотевици следващата ключова седмица. Асен Василев и Тодор Тагарев остават министри и това дори не се обсъжда.

Отпадат бившата секретарка на Радан Кънев Зарица Динкова и министърът на икономиката.

Лидерите и на „Продължаваме промяната“, и „Демократична България“ са получили ясен политически мандат за преговори за правителство само за следващите 9 месеца. Това заяви министърът на правосъдието Атанас Славов в интервю пред БНР.

Трима от ГЕРБ и един от ПП/ДБ заедно с няколко олигарси влизат в третия списък “Магнитски”, ако не поделят властта с Кръга “Капитал” и Кирил Петков до 25 март!

„Има определени ограничения. Едното е договаряне на формула за управление само срещу ясни ангажименти за реформи и ако това го няма, няма как да се стигне до споразумение за управление. Надявам се да не се прекратят преговорите и да има реформи. Те преговарят за следващите 9 месеца“, каза той в предаването „Политически НЕкоектно“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ПП и ДБ договорили с ГЕРБ нова Сглобка от 9 месеца само с 3-4 смени на министри! Асен Василев е бетон! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!