Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Макрон две напред една назад за пращане на войски в Украйна: Да не изключиш нещо не значи да го направиш


Редица страни от НАТО, начело със САЩ и Германия, категорично отхвърлиха идеята му

Американската кралица на ЕС Урсула фон дер Лайен готви блока за война

Френският президент Еманюел Макрон разясни изявленията си относно възможното изпращане на войски в Украйна, като подчерта, че "да не изключиш нещо не означава да го направиш“.

"Сега стоиш пред мен и не обядваш на масата си. Но не изключвате, че в един момент ще седнете да обядвате на вашата маса, защото трябва да ядете", заяви Макрон в ефира на BFMTV, цитиран от "Фокус".

Преди това стана известно, че Макрон на среща с лидерите на парламентарните партии е назовал условията, при които Франция ще изпрати войски в Украйна.

Според един от участниците в събитието френският лидер е казал, че такъв сценарий е възможен, ако фронтът настъпи към Киев или бързо настъпление на руските въоръжени сили на юг с цел овладяването на Одеса.

На 26 февруари в Париж се проведе извънредна конференция за украинския конфликт. След приключването му Макрон заяви, че една от ключовите теми на дискусията е била възможността за изпращане на западни войски на бойното поле.

По-късно френският президент отново призова чуждестранните партньори да помислят за изпращането на свои войници в Украйна.

Редица страни от НАТО, начело със САЩ и Германия, категорично отхвърлиха идеята на Макрон.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Макрон даде на заден за пращане на войски в Украйна: Да не изключиш нещо не значи да го направиш

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!