Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Оръжията за Украйна станаха герои на детско предаване по германската обществена телевизия


Стоп кадър от видео, излъчено по германския детски ТВ канал KiKa

Американската кралица на ЕС Урсула фон дер Лайен готви блока за война

На фона на ожесточения дебат в Германия дали страната трябва да доставя ракети Taurus с голям обсег на Украйна, националният детски ТВ канал KiKa се включи в дебата с клип с говорещи оръжия.

KIKA, която се управлява от обществените медийни гиганти ARD и ZDF, и двете финансирани от германските данъкоплатци, пусна сегмент, озаглавен „Без TAURUS за Украйна“, включен в детската програма „Logo“.

Сегментът укорява канцлера Олаф Шолц, че не е изпратил ракети Taurus в Украйна, използвайки груб език. В една от сцените крилатата ракетата Tuarus обвинява Олаф Шолц, защото отказва да я изпрати в Украйна.

Taurus се обръща към други ракети в клипа – Storm Shadow от Великобритания и SCALP от Франция. Когато Taurus се оплаква, че не е изпратена в Украйна, танкът „Леопард“ отговаря, че с него е същата история.

„Хм, май**** ти, украинците ще ме вземат“, казва ракетата Scalp на ракетата Taurus, а тя отговаря: „Нищо чудно, че ме искат. Аз съм по-добрата крилата ракета!“

Scalp отговаря: „Нека позная, не ти е позволено да отидеш в Украйна, защото вашият канцлер отново се колебае“.

Storm Shadow също се включва в спора на ракетите.

Странният клип, насочен към Шолц заради отказа му да изпрати ракети с голям обсег в Украйна, получи остри критики от потребителите в Youtube.

Един потребител заяви: „Редакторът, отговорен за това, трябва да бъде уволнен незабавно“.

Друг потребител коментира, че е работила за германските обществени медии и е шокирана от видеото.

Трети потребител написа: „Не мога да повярвам, че съм принуден да плащам за тези хора, за да правят карикатури на оръжия за масово унищожение“.

Всички германци са принудени да плащат за ZDF и ARD – обществени медии, които получават стотици милиони евро от такси всяка година.

Детската програма „Logo“ отговори в секцията за коментари на видеото, като написа:

„Благодаря ви за отзивите. Разбираме, че някои от вас имат притеснения относно включването на оръжия в нашето видео. Обсъдихме как видеото може да се разиграе в нашия редакционен екип. „Logo” е комедиен формат, който е насочен към тийнейджъри и младежи на възраст 13 и повече години. Тук темите са умишлено преувеличени с помощта на сатирични средства. Ще вземем предвид вашите коментари в бъдещите дискусии относно определянето на темите.“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Оръжията за Украйна станаха герои на детско предаване по германската обществена телевизия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!