Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Конференция на ЕС в Брюксел разигра сценарии за тежка продоволствена криза в Европа през 2024-25 г.


Снимка: Pixabay

Американската кралица на ЕС Урсула фон дер Лайен готви блока за война

Фон дер Лайен: Има съдебна зала в ада, която очаква Путин

Необичайна активност на авиацията на НАТО в Черно море

Правителствени представители на държавите членки от ЕС в Брюксел участваха в симулация на глобална продоволствена криза през 2024-25 г. Комбинация от основни фактори, включително войната между Русия и Украйна и въздействието й върху доставките на зърно, метеорологичните събития като Ел Ниньо и Ла Ниня и тяхното въздействие върху производството на соя в Латинска Америка, както и протестите на фермерите в ЕС, които нарушиха веригите за доставки на супермаркети, са причина за тревога сред европейските служители.

Bloomberg описва подробности за конференция, проведена в Брюксел, която предвижда недостиг на храна в Европа през 2024 до 2025 г.: „В продължение на два дни в центъра на Брюксел миналия месец около 60 служители на Европейския съюз и представители на правителствата на страните-членки, експерти по продоволствена сигурност, представители на индустрията и няколко журналисти участваха в симулация на немислима преди няколко години пълномащабна продоволствена криза.

Пьотр Магнушевски, който е помогнал за създаването на сценария за конферентни игри, каза на участниците: „Очаквайте ниво на хаос“, и предупреди: „Понякога може да сте объркани и да нямате достатъчно информация“, описва симулацията репортер на Bloomberg.

Европейският континент, който се откроява като един от най-задоволените региони в света, сега е зает със стрес-тестове на хранителната си система.

Сценариите, поставени пред участниците в събитието, са:

Проблеми при прибиране на реколтата:

„2025 г. е и има проблеми с прибирането на реколтата. Това оказва влияние върху цените на фуражите, което ограничава животновъдството и рибовъдството. Някои кораби, превозващи култури, се отдръпват от Европа, за да се погрижат за по-добре платените доставки в други части на света.

Намаляване на износа на палмово масло:

„Ограниченията за износ на палмово масло в Азия сега намаляват доставките на ежедневни основни продукти от маргарин до хляб. Разпространяват се твърдения за корпоративна алчност, дезинформация и конспиративни теории“.

Торова криза:

„Цената на торовете и енергията, необходими за отглеждане на култури и поддържане на работата на оранжериите, скочи след руската инвазия в Украйна.“

Безредици на улицата заради недостиг на храна:

„2025 година. Крадци плячкосват супермаркети. Полицията се бори да овладее безредиците, разпространяващи се в градовете. Хората в Германия не могат да намерят риба и месо в хранителните магазини. Животновъдите фалират“.

Народният гняв е насочен към елитите и корпорациите

„Междувременно фокусът на обществеността се измества към печалбарството от страна на търговците на стоки. Малките ферми се сриват като домино, докато атаките срещу имигрантите започват да стават все по-широко разпространени. Потъващ кораб ли е ЕС?“

Що се отнася до „решенията“ – интересното е, че на участниците в конференцията е казано, че населението ще трябва да намали консумацията на месо.

„Вторият ден започна със сесия за осъзнатост, преди да се съсредоточим върху предложенията за политики“, пише присъствалият на събитието журналист на Bloomberg и добавя: „Имаше малко възражения срещу идеята, че хранителния режим трябва да се насочи към по-здравословни варианти и далече от месото. Задаваха се въпроси за това как най-добре да се управляват хранителните запаси и да се следи нивото им.“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Конференция на ЕС в Брюксел разигра сценарии за тежка продоволствена криза в Европа през 2024-25 г.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!