Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Карлос Алкарас: Започваме да губим уважението си към Джокович след всяка победа над него

Карлос Алкарас се завърна на терена след контузията, която получи на тенис турнира в Рио, а след демонстративния мач с Рафаел Надал в Лас Вегас вече е готов да се състезава в Индиън Уелс.

Алакарас ще бъде свободен в първия кръг, ще може да играе срещу Новак Джокович едва на финала, а преди началото на надпреварата той говори за съперника си от Сърбия.
Германският "Билд" цитира интервюто с Алкарас, който, на въпрос на журналисти кога младото поколение ще вземе "скалпа" на Новак, казва:

- Що се отнася до младото поколение с Яник Синер, Холгер Руне и мен, ние вече спечелихме срещу него. Мисля, че бавно, в добрия смисъл, губим страхопочитанието си и се осмеляваме да печелим срещу него в големи мачове. Ще станем по-добри, правейки го срещу него няколко пъти. Но докато Новак продължава да играе на високо ниво в тази форма, нещата ще станат много сложни и винаги ще го виждаме като един от най-добрите - каза Алкарас.

- Мисля, че ще ни бъде много трудно да постигнем нещо подобно на Джокович, Надал и Федерер, ако не и невъзможно. Можем да имаме само добро съперничество. Ще играем много турнири заедно, ще играем много един срещу друг и ще видим докъде ще стигне това съперничество.

А дали испанецът някога е питал Джокович как успява да прави всичко това на 36 години?

- Не, защото съм сигурен, че няма да ми каже. Ние сме съперници, уважаваме се и се разбираме добре, но има неща, които пазим за себе си. Не можем да даваме съвети на опонентите си. Известно е, че това е свързано с диетата и съня, а ежедневната работа е основна за него. Вярвам, че Новак прави всичко това перфектно – 24 часа в денонощието.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Карлос Алкарас: Започваме да губим уважението си към Джокович след всяка победа над него - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!